neljapäev, 25. aprill 2019

Putukaid joonistamas


Agviidu avastusretkel uurisime  putukaid. Saime vaadelda putukate välimust, nende tegutsemise jälgi jms. Hoopis rasken on putukat ise joonistada. Pinterestist leidsime putukatest (pool valmis joonistatud, teine pool puudu)  pildid, millele tuleb teine pool endal juurde kujundada ja lõpuks ka ära värvida. 
Lapsed valisid endale meelepärased töölehed ja saigi tegevus alata. 
Kui õpetajatele tundus, et teise poole juurde joonistamine on ääretullt keerukas, siis lapsed tulid sellega kenasti toime. Ka 4 aastased said hakkma.



Nii mõnigi laps oma tööd tehes on väga enesekriitiline ja nii juhtus ka sel korral, kui kärbse silmale tuli kriips, mida vaja ei olnud. Töö seiskus ja huvi kadus. Leidsime kavala nipi ning vaatlesime putuka pilte googles. Kui eelnimetatud laps märkas  silma võrkjat pinda, tuli ka lahendus, putuka silmad said ruuduliseks kujundatud.

Tegevus oli laste jaoks väga põnev, sest vaatlesime joonistatavaid putukaid väga hoolsalt nii tahvlites kui sülearvutites.Küsiti juurde aina uusi töölehti. Pärast töö valmimist lõikasime putukad, ämlikud, liblikalised välja ning lamineerisime ära. Hetkel kaunistab meie lasteaia ühte seina laste tööde näitus.
















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar