teisipäev, 18. aprill 2023

Talvine aialinnuvaatlus

Seekord osalesid kõik kolm rühma juba viiendat korda talvisel aialinnuvaatlusel. Rannapõnnide rühm aga kuuendat korda.


Kuna talv on olnud väga heitlik, siis on linnud oma toidumajakesi külastanud tagasihoidlikumalt kui varasematel aastatel. Tänavu toimus meil lindude jälgimine nädal aega. Lapsed osalesid aktiivselt, tegid märkmeid ja uurisid raamatutest infot nähtud linnu kohta. Teist aastat oleme vaatlusel appi võtnud ka binoklid.
Nädala jooksul tuvastati rohkem liike kui 27. jaanuaril, mil me registreerisime oma vaatlusandmed.
27. jaanuaril nähti hallvareseid, harakaid, puukoristajaid, rasvatihaseid, soo- e. salutihaseid, sinitihaseid, tutt-tihaseid, suurt kirjut rähni, musträstast ja ühte määramata lindu. Märkimisväärne on, et koolieelikud oskavad juba iseseivalt tuvastada erinevaid tihaseid.
Kokkuvõtteks külastas 27. jaanuaril meie lasteaia linnutoidulaudu tunniaja jooksul (kella 10:00 – 11:00) 31 lindu 10 liigist. Need on meie kolme rühma vaatlusandmed.

Elvi


Rannapõnnide iga-aastane linnuvaatlus oli üsna kesine seekord, kuna just sel päeval, mil tuli kirja panna vaadeldavad linnud, otsustasid viimased, et söövad mujal. Aga mõni siiski tuli, nagu rasvatihane, tutt-tihane, vares ja harakas. Eelmistel aastatel sai linde rohkem vaadelda ja kirja panna. Kus nad sel aastal olid? Ju leidsid parema " söökla"

https://eoy.ee/talv/vaatlused/#/

Ingeri



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar