teisipäev, 25. aprill 2023

Lihavõttepühad

 10.aprillil tähistasime lasteaias lihavõttepühi.


Rannapõnnid: algselt olime saalis ja õpetaja Sirje rääkis lastele munadepüha tähendusest. Lauldi ka üks tore teemakohane laul.

Õues aga ootas lapsi üllatus: tuli hakata " jänese" poolt ära peidetud šokolaadimune otsima. 


Ülesanne edukalt täidetud, läksime kelgumäele, et kodust kaasa võetud värvilised munad alla veeretada. Kõige kaugemale veeres Oskari muna. Teiseks jäi Jasmiin. 



Hiljem toas koksiti ja söödi munad ära.
Õp. Ingeri.

Männikäbid: Männikäbide rühma lapsed tõid esmaspäeval, ehk ülestõusmispühade teisel pühal lasteaeda kaasa 2 kaunistatud muna - ühe muna näituse, teise munaveeretamise mängu jaoks. 

Põnev oli kaasatoodud mune vaadelda ja võrrelda, koksida ja õhtuoote kõrvale ära süüa.
Korvi pandud munad võtsime õue kaasa, et lõbusat munaveeretamise mängu mängida: Kelle muna veereb kaugemale? Kõige kaugemale veeres Brenti muna. 


Ja oh üllatust - õuest leidsime ka pühadejänku toodud kingituse ning kavalasti ära peidetud šokolaadimunad.
Õpetaja Tiina 


Rõõmupallid: Rõõmupallide rühm tähistas lihavõttepühi munade veeretamisega keldrimäel.
See on meil iga aastane traditsioon. Seekord oli meil võitjaid lausa kaks. Kõige kaugemale veeresid Mona ja Lennarti veeretatud munad.
Edasi läksime maastikumängu mängima, kus „jänku“ oli meile märgistanud raja suurte draakonimunadega. Ülesanded ja juhised edaspidiseks olid peidetud munade sisse. 
Nii tuli tuvastada milline on toomingas, kask, kadakas, loendada puid, kirjeldada pilti, reastada pildiseeria ja koostada jutuke ning lõpuks otsida jänku poolt jäetud üllatust.
Oli elamuste rohke tegus päev.

Õpetaja Elvi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar