kolmapäev, 25. märts 2020

Õpetajate teatrihariduse koolituspäev

Kuna märtsi nimetatakse ka teatrikuuks, on sobiv aeg meenutada toredat päeva NUKU teatris ja muuseumis. Meie lasteaiast osalesid Elvi, Ingeri ja Tiina, aga huvilisi teatris oli ligi paarsada - õpetajad Eesti koolidest ja lasteaedadest.



Päeva avasõnad lausus teatri juhataja Joonas Tartu, ees ootavaid tegevusi tutvustas päeva organisaator Peep Ehasalu, kes on teatri kommunikatsioonijuht. Pisikese elevusega hinges jagunesime väiksematesse gruppidesse (ei teadnud ju, mis meid ees ootab) ning suundusime oma tegevusjuhendaja järel mööda kitsaid treppe, koridore ja käänakuid teatri muuseumipoolele. Seal andis lavastaja ja muuseumi juhata Maria Usk väikese teoreetilise ülevaate laval olemisest ja lavaruumi kasutamisest, millele järgnes praktiline tegevus - loovusmängud ning tutvumine ja mängimine päris nukkudega. Selgus, et uue rolli ja nukuga harjumiseks ning sõbraks saamiseks kannavad mõned näitlejad nukku endaga igal pool kaasas, kuid juhtub ka nii, et omaks ei saadagi ja loobutakse või tehakse vahetusi. Jutt kipub pikaks venima, aga Maria juhendamisel töötoas osalemine oli lihtsalt niiii... huvitav :)
Järgmiseks tegutsesime koos näitleja Kaisa Seldega, kes juhendas töötuba "Ansambliharjutusi grupi häälestamiseks", tegime erinevaid loovharjutusi. Peale lõunapausi kogunesime Ferdinandi saali, kus teatriterminoloogiast rääkis teatriuurija Madli Pesti; keelest, loovusest ja keelemängudest Valdur Mikita nind näitleja Getter Meremaa ja Mart Müürisepp lugesid katkendi koguperepõnevikust "Kummitav suvi".
Peale lõppsõnu ja tervitusi saigi põnev ja sisukas päev otsa, vahvaid muljeid ja meenutusi jätkus aga veel kauemakski. NUKU teater on väga omapärane ning loovust ja mängulusti täis maja, mida sobib külastada nii lapsel, noorel kui täiskasvanul - igaühele leidub midagi põnevat!

Tiina Klamas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar