neljapäev, 26. märts 2020

Haridusjuhtide Aastakonverents


6.-7. veebruaril osalesin  Pärnus 13. Haridusjuhtide Aastakonverentsil, mida modereerisid  Toomas Kruusimägi (koolijuht) ja Ainar Ruussaar (õppetoolijuht).



Eesti Panga president Madis Müller arutles teemal- milline on majanduse olukord ja selle seosed haridusega. Urmas Sõõrumaa pakkus välja mõtteid, kuidas arendada noorte liikumisaktiivsust ja sellega rahva tervist. Kõlama jäi mõttekäik: eestimaalaste füüsiline ja vaimne tervis tuleb seada riiklikuks prioriteediks.



Tarmo Soomere (Eesti Teaduste Akadeemia president) peatus kliimamuutuste teemal, rõhutades kaasaja arusaamist, et kliima on nii looduse kui ka inimeste poolt mõjutatav süsteem.



Kristel Kruustük (Testlio kaasasutaja ja juht) rääkis oma eduloo ettevõtjaks kasvamisest ja hariduse rollist selles.

Väga sütitavalt esines brigaadikindral Veiko-Vello Palm (Kaitseväe peastaabi ülem) sellest, mida me saame hariduses õppida riigikaitse korraldusest. Mulle väga meeldis tema mõte- igaüks peab selgelt aru saama, mis on see absoluutne miinimum, mida temalt oodatakse.  

Eesti Vabariigi haridus- ja teadusminister Mailis Reps aga andis väikese ülevaate sellest, millised teemad on haridusministri laual.



Kõige sügavama mulje ja kasuteguri jättis mulle religiooni- ja suhtlemispsühholoog Tõnu Lehtsaar lahates käitumise juuri psühholoogi pilgu läbi.


Väga sisukas konverents  andis mõtteid ja lõi uusi tutvusi.

Pille

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar