neljapäev, 26. märts 2020

Ohvriabi konverents


Kuriteoohvrite Toetamise Ühingu "Ohvriabi" eesmärk on pakkuda inimlikku tuge neile, kes seda hetkel vajavad ning pakkuda võimalust neile, kes tahavad teisi toetada. 


Eestis langeb aastas kurjade tegude ohvriks umbes 250 000 inimest. Üks organisatsioon ei suuda kõik neid inimesi toetada, ent ühiskond tervikuna suudab. Igaüks saab teha midagi, oluline on tahe ja soov näha ning toetada abi vajajat.
Kuna õpin 2-aastasel kriisinõustamise koolitusel, avanes mul võimalus osaleda Ohvriabi konverentsil 21.02.2020  „Emad- lähisuhtevägivalla vaikivad ohvrid“.


Lähisuhtevägivald on keeruline, raskesti tabatav, määratletav ja mõõdetav nähtus, sest ta toimub inimeste privaatelu sfääris, lähedaste inimeste vahel ja on avalikkuse eest varjatud. Perevägivald on kompleksne probleem, kuhu ei ole haaratud mitte ainult ohver ja vägivallatseja, vaid ka ülejäänud pereliikmed kas pealtnägijate või kannatajatena, samuti ka laiem ringkond inimesi, nagu naabrus- ja kogukond.
Kuhu pöörduda oma murega? Kust saab abi?
Ohvriabi Põhja piirkond (Tallinn ja Harjumaa)
Ohvriabiteenust osutavad sotsiaalkindlustusameti ohvriabi osakonna töötajad kõikides Eesti maakondades ning enamasti asuvad nad politseiga samas majas. Ohvriabi vastuvõtud toimuvad tööpäevadel. Nõustamisaja kokkuleppimine telefoni või e-posti teel. Kohese abivajaduse korral  kriisitelefoniga 116006.
Märkame teisi enda ümber ja oleme teineteisele toeks!
Pille

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar