teisipäev, 17. september 2024

Vanavanemate päev

 Mis seostub sõnaga "vanaema"? Enamusel lastest ja ka juba täiskasvanutest vast pannkoogid koos mõnusa omakeedetud moosiga. Ka sel aastal otsustasime tähtsat päeva tähistada vanaemade ja vanaisade valmistatud pannkookide, mooside ning mahla maitsmisega. Lisaks juba tuttavad laulumängud, ühislaulmine ja meisterdamine. 

Laulumängudes "Kui sul tuju hea" ja "Me lähme rukist lõikama" lõid suure lustiga kaasa nii vanaemad kui vanaisad, sama hoogsalt toimus ühislaulmine muusikaõpetaja Sirje eeslaulmisel. Rikkalikult kaetud koogilaua ümber jätkus sagimist nii suurtele kui väikestele. Maitsta saime suuri ülepannikooke, väikseid kuldkollaseid kooke, kodujuustuga, kaerajahuga, kohupiimaga tehtud kooke, muffineid,  - kõik ülimalt maitsvad. Lisandiks suur valik moose: vaarika, maasika, mustsõstra, mustika, rabarberi, õuna, õuna-ingveri. Oeh, said vist kõik kirja 😉.  Ja pealerüüpamiseks õunamahla ka!
Kõhud täis ja meisterdama! Rohelise Kooli võrgustiku lasteaiana mõtlesime oma aialindude ja eesootava talve peale ning kasutasime ära väikese koguse looduse poolt pakutud suurest pihlakasaagist. Lapse ja vanavanema või õpetaja koostööna valmisid pihlakaketid, millest osa otsustasime kuivatada, osa sügavkülmutada, et talvel lindude söögilauda rikastada. Nõela ja niidiga said Pille juhendamisel tutvust teha nii väikesed kui suured lapsed, toeks ja abiks täiskasvanu. Oskajad lapsed kirjutasid ka oma nime sildikesele keti külge, et talvel huvitavam vaatlusi teha oleks. 
Mõned vanavanemad kiirustasid tööle, osad jäid õuele aega veetma ja suhtlema. Jutuajamistes selgus, et koos lastelastega on tore puzzlesid kokku panna, erinevaid laua- ja rollimänge mängida, raamatuid vaadata/lugeda, suvel rannas käia, samuti mitmesuguseid sportlikke tegevusi harrastada. Ja kindlasti üheskoos pannkooke küpsetada!!!
Suur aitäh kõikidele osalenud vanaemadele ja vanaisadele!  Oli vahva hommikupoolik!

Lisaks veel üks videoklipp sellest toredast hommikupoolikust 



Õpetaja Tiina

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar