teisipäev, 24. september 2024

Maailmakoristuspäev

 Rõõmupallid

Rõõmupallide selle aasta RK- teemaks on „Meri ja rannik“. Vastavalt teemale valisime oma prügikoristamise ka mööda rannikut jalutades. Lapsed leidsid väga erinevat prügi – vanu sokke, joogipurke, traadi- ja köiejuppe, palju klaasikilde, pudelikorke, kommipabereid jne. Prügi korjates ja eemal merel luigepaari vaadeldes saime rääkida ja arutleda, miks prügi veelindudele ohtlik on. Veelinnud võivad näiteks plastprügisse füüsiliselt kinni jääda ja hukkuda. Samuti eritab plastprügi mürgiseid kemikaale lindude seedesüsteemi. Lapsed olid kõik ühel nõul, et nemad prügi maha ei viska ja lubasid ka teisi korrale kutsuda, kui näevad kedagi prügi maha viskamas. 



Õp Kätlin


Rannapõnnid

Kindad käes, kotid kaasas ja siht silme ees – Rannapõnnid asuvad teele, et anda oma panus maailma puhtemaks muutmiseks.


Metsa alla jõudes kohtasime Rõõmupalle, kes olid teele asunud veidi varem. Seltsis on küll segasem, aga eesmärki silmas pidades valisime siiski teise tee.

Esimesed leiud.

Nagu juba Pipi ja Lotte teadsid, peab asjadeotsija väga tähelepanelik olema. Kui vaadata paremale ja vasakule, üles ja alla, võib lisaks prügile märgata seeni ja lennukeid.

Mis seen see on? Mina tean, mina tean… Puravik!

Edasi viis tee mere äärde. Kui metsa all oli prahti vähe, siis rannas leidus nii plastjäätmeid kui sigaretikonisid, mis kujutavad elusloodusele tõsist ohtu.


Väikene puhkepaus 


Olime lasteaiale peaaegu ringi peale saanud, kui Noa leidis vana kinga. 

Samast tuli välja vanu mänguasju ja muid kodus tarbetuks muutunud ja ajahambast puretud esemeid, mille koht pole looduses.

Peata kaisukaru ja lömmis sõel.

Lasteaeda naasime raskete kottidega. Prügikotid kärusse ja viimane pilk „saagile“.

Loodusest prügikasti.


Õp Piret


Männikäbid

Maailmakoristuspäeva raames korjasid pisikesed Männikäbid hoovilt kivikesi, mõned mädanenud õunad ja käbid ning leidsime paar prahikest ka- põnevaim leid oli kellegi jope või pükste küljest tulnud must kumm.




Õp Miina


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar