esmaspäev, 27. mai 2024

SOOME KOLLEEGIDE KÜLASKÄIK 9.05.2024

 Maikuu 9ndal päeval käisid meie lasteaias külas Espoo lasteaia Pikku-Karhu kõik  töötajad - 10 inimest. Selles lasteaias töötab praegu õpetaja Anneli, kes kunagi meie, Neeme lapsi õpetas/kasvatas. Nende majas on samuti 3 rühma, nagu meilgi.

Algatuseks tutvustas meie direktor Pille siinset maja ja töökorraldust, millele järgnes  elav kogemustevahetus, palju mõlemapoolseid küsimusi ja vastuseid, mida Anneli kõikidele arusaadavaks vahendas. Kuna õhtupoolikul toimus emadepäeva tähistamise pidu, õnnestus külalistel ka laste esinemise peaproovi näha. See tekitas neis palju elevust, sest  selliseid peotraditsioone neil pole ja selgus, et Soome lasteaedades puudub ka muusikaõpetaja ametikoht. 

Järgnes ringkäik rühmades (imestati laste pidzaamasid ja hambaharju nähes), köögis (nendel toob söögi toitlustaja) ja õuealal (nii palju loodust ja avarust!). 

Siis tegime veel väikese jalutuskäigu seiklusraja juurde ja randa ning oligi külalistel aeg bussi peale minna, et enne laevale minekut ka pealinna hõngu tunda. 
Annan edasi ka saabunud tagasiside - kõikide (täiskasvanute ja laste) külalislahkus ja sõbralikkus; laste esinemisjulgus ja avatus võõrastele; oma tervishoiutöötaja, kes teeb ka menüüd; kodune lasteaed. Meil on, mille üle rõõmustada :)


Tiina

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar