neljapäev, 21. oktoober 2021

Ülemaailmse toidu - ja kätepesupäeva tähistamine Neeme Mudilas

Männikäbide rühm tähistamas kätepesu- ja toidupäeva. 

Sünnipäev tervislike maiustustega

Grete pidas oma sünnipäeva ja tõi kaasa kaerahelbeküpsiseid. Need olid väga maitsvad ja samas tervislikud. Rääkisimegi sellest, et maiustada saab ka tervislikult! 

Lastele maitsesid kaerahelbeküpsised

Enne söömist pesime muidugi käsi ja rääkisime, miks kätepesu on väga oluline.

Vesi on mõnus...

...ja käed saavad puhtaks!

Rõõmupallid rääkisid ülemaailmse toidu - ja kätepesupäeva tähistamise käigus erinevate rahvaste rahvustoitudest, tervislikest- ja lemmiktoitudest. Nuputati toidujäätmete tekkimise ja vähendamise võimalusi ning tuletati meelde juba kasutuses olevaid võimalusi. 

Läbi loomingu tervisliku toitumise suunas

Lasteaia menüüs on iga päev "terviseamps"

Loomulikult tuletasime meelde kätepesu kuldreeglid ja käte pesemisel järgiti neid hoolega. Rühmas on kasutusel nahasõbralik tempel, kui see on maha pestud peaksid ka käed olema ideaalselt puhtad. Lasteaiapäeva jooksul peseb laps oma käsi vähemalt 5-6 korda.

Lennart demonstreerib bakteri kujulist templit...
...ja selle maha pesemist

Maailma toidupäeva raames rääkisime Rannapõnnidega, et maailmas on kohti, kus kõik lapsed ei saa oma kõhtu täis süüa. Nälga kannatavaid lapsi arvati olevat Indias, neid kirjeldati äärmiselt kõhnadena. Samuti arutasime, milline toit on tervislik, milline on kellegi lemmiktoit. Lemmiktoitudena nimetati peamiselt köögivilju, kala ja muud tervislikku, ainult Juss lisas enda nimekirja kommid. Koos Jänku Jussiga vaatasime, kust toit tuleb ja paaristöö tulemusena valmis kollaaž tervislikest ja lemmiktoitudest. 

Kas tervislik toit on ka lemmiktoit?

Lõbusad kollaažid

Ei unustatud kätepesupäeva.

Käed ruttu puhtaks pese sa
puhta vee ja seebiga

Kätepesus ollakse eriti hoolsad

õp.Piret




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar