esmaspäev, 4. oktoober 2021

Neeme Mudila aiamaa III osa

Sel kevadel võttis ilmade soojenemine kaua aega. Ikka jäid õhutemperatuurid alla +10C ja vahel sadas vihma hulgas ka lörtsi. Istutamiseks sellised ilmad ei sobinud. Meie toas poputatud taimed poleks selliste ilmadega peenramaal vastu pidanud ja seega viskasid nad soojades rühmaruumides tublisti pikkust. Läbi akna aitas kaasa ka päikesepaiste. Rõõmupallide kartul valmistus juba õitsemiseks ning Rannapõnnide kurgid venisid silmnähtavalt iga päevaga.

Istutus võib alata

Tööde ja tööriistade jagamine

Lõpuks 14. mail olime kõik valmis taimi õue istutama. Ilmad ja ööd olid soojenenud ja kohe oli oodata ka vihmasadusid, mis taimede juurdumisele kaasa aitab. Rõõmupallide lastele jagati soovijatele töökindad, osad lapsed aitasid käruga vedada taimi peenramaale. 

Siia tuleb kartul
Kurgitaimede transportimine

Kohe asuti kaevama kõrgesse paaki kartulite jaoks sügavaid auke. Siis said parajad augud kurgi ja tillitaimed. Rõõmupallide toiduprojektist olid tublisti juurdunud ka porrulauk, sibul ja salat.

Istutajaid jääb järjest vähemaks...
...aga järjepidevus viib sihile

Maad jätkus ja kõik taimed leidsid omale koha. Kui taimed olid mullas, järgnes lõbus kastmine. Esialgu vajavad taimed vähem vett ja nende kastmisel tuleb olla ettevaatlik, et liiga tugev veejuga taimele liiga ei teeks.

Taimedel oma koht päikese all
Õnnelikud, veidi väsinud Rõõmupallid
Kadri

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar