teisipäev, 5. oktoober 2021

Neeme Mudila sügisene spordinädal

Eesti Olümpiakomitee ja Ühenduse Sport Kõigile eestvedamisel 23.-30. septembrini toimunud Spordinädalal püstitas Eesti tipptulemuse – kaheksa päeva jooksul korraldati üle Eesti 1147 liikumissündmust ja registreeriti 204 323 osaluskorda. Nende seas ka Neeme Mudila Spordinädal.

https://spordinadal.ee/et/sundmuste-kalender?event_id=1618

Spordinädal toimus samaaegselt kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides, kus Eesti paistis teiste hulgast silma kui kõige rohkem sündmusi korraldav riik per capita ehk rahvaarvu suhtes. Käesoleva aasta Spordinädala hüüdlauseks oli „Vaktsineeri end laiskuse vastu“. Suurima panuse Spordinädala sõnumi levitamisel Eestis andsid üldhariduskoolid ja lasteaiad, kokku osales 705 organisatsiooni.
Neeme Mudilas toimus spordinädal 24.-30.septembril. Õpetajad valmistasid ette 5 sportliku tegevusega päeva: tantsupäev, sport- ja liikumis-mängudepäev; pallipäev; spordipäev, matkapäev.


1 päev Tantsupäev

Tantsupäeva viis reedel läbi meie lastele juba tuttav tantsutreener Jessica Lauter. Jessica õpetas lastele erinevaid tantsusamme, millest sai kokku väike tantsuke. Vaata videot!

https://www.youtube.com/watch?v=5Suu6CKQTFs

Tantsuline oli ka valgusfoori mäng:


Juhendajaga saavad tantsud ruttu selgeks

Aitäh kõikidele osalejatele. Oli väga vahva päev!

õp.Pille

2.päev Sport- ja liikumis-mängudepäev

Uus nädal sai avapaugu erinevate sport- ja liikumismängudega. Sai proovitud jalgpalli, visatud täpsust ning tehtud pallislaalomit. Laps sai proovile panna oma osavuse ja kiiruse ning tekkis ka võistlusmomente.
Küll meie lasteaia lapsed on ikka osavad ja andekad. Sport massidesse ja väravasse pall!

Täpsusvisked vajavad keskendumist

Ilmataat soosis tervel spordinädalal

õp.Sirje

3.päev Pallipäev

Männikäbide rühmas lendas suur rannapall ja veeresid väikesed pallid, mida oli vaja pärast korvi tagasi korjata. Palle saime ka suuruse järgi võrrelda ja erinevaid värve õppida.

Lendab pall, lendab pall, 
kuigi tiibu pole tal...


Õppimine läbi pallimängu

Suure kirju rannapalli võtsime õue kaasa ning kõik lapsed said mängida mängu "Pall üle joone", kus tuli väikeste tennisepallidega visata suure palli pihta nii, et see üle kaugemal asuva joone veereks. Ja siis väikesed pallid jälle kokku korjata.

Osavaks ja tugevaks palliga

Järgmiseks said lapsed harjutada jalaga löömise täpsust. Võistlust, kes on täpsem, me ei teinud - eesmärgiks oli lõbus mäng ja tahtmine tegutseda.

Rõõmupallid pallipäeval

Lõbu ja tahtmist jagus lastel ka jalgpallimänguks. Aia taga jalkaplatsil oli rohkesti ruumi palli tagaajamiseks. Kui algul mäng hästi vedu ei tahtnud võtta, siis lõpuks jooksid väikesed jalgpallurid usinasti ühe värava alt teise alla. Võitis suuremate poiste võistkond 3:0. Vahva pallimängupäev sai jalka- võistlusega ägeda lõpu!

Jalkaplatsil anna jalgadele valu
õp.Tiina

4.päev Spordipäev

Spordinädala neljas päev, kus kõik lapsed saavad kirja tulemuse oma oskuste kohta. Kõik kolm rühma kogunesid lasteaia õuele spordipäeva pidama. Meie majas on kujunenud traditsioon korraldada kaks korda aastas spordipäeva, sügisel ja kevadel. 

Rannapõnnide pallivise

Rõõmupallid valmistuvad palliviseteks

Mõõtu võetakse pallivisetes parema ja vasaku käega, 30m ja 60m jooksus, hooga ja hoota kaugushüppes ning täpsusvisetes märklauda ja korvirõngasse. Ilm soosis igati meie tegemisi. Spordipäeva lõpus said kõik endale „kuldmedali“, diplomi ja spordinädala koti.


Pallivise parema ja vasaku käega

Sprint

Väärilised auhinnad kõigile

Auhinnaks Spordinädala kott,
diplom ja šokolaadimedal

õp.Elvi

5.päev Matkapäev

Spordinädala lõpetab tore matkapäev, kus iga rühm liigub oma marsruuti pidi.

Männikäbide rühm tegi matka metsa ja mere äärde. Metsas saime suhu pista veel mõned pohlad ja mustikad ning õppisime tundma kanarbiku taime.

Marju veel jätkub

Taimi tuleb tunda

Vana puukännu sees saime jälgida sipelgate sügisesi askeldusi. Mere ääres lehvitasime luigepaarile, kes üsna häälekalt meie peade kohalt üle lendasid. Lõpuks maiustasime veel kaasavõetud head ja paremat ning tagasi lasteaeda jõudes olid pisikesed jalad väsinud, kuid tuju hea.

Eine mere ääres

Matkalt tulid tagasi lõbusad lapsed

õp Kätlin


Samal ajal...

...10 rõõmupalli ja 5 rannapõnni, kotid seljas, suundusid neljapäeva hommikul koos õpetajatega Neeme sadamasse. Teel tuli püsida rivis, aga olla ka tähelepanelik, et avastada erinevaid sügise märke. Värvi muutnud ja maha langenud lehed ei jäänud kellelgi märkamata, terasemad silmapaarid leidsid üles ka punavad pihlakobarad. Sadamas suunas õpetaja Elvi lapsi erinevaid silte uurima ja lugema ning selgitas, mis on muul ja kai. 

Rõõmupallid ja Rannapõnnid Neeme sadamas

Lastel tuli kokku lugeda sadamabasseinis seisvad purjekad, kaatrid ja aerupaadid. 

Purjekate ülekaal

Et tegemist oli matka, mitte jalutuskäiguga, tuli tingimata ka keha kinnitada. Vingest sügistuulest hoolimata korraldati enne tagasipöördumist Ruhe restorani ees piknik.

Superlux piknik Ruhes


õp.Piret

Nädalajagu aktiivseid tegelusi on selleks korraks seljataga, kuid spordinädalal kogetud ja mängitud mängud tulevad meiega kaasa igapäevastesse tegevustesse ja liikumisse.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar