pühapäev, 3. oktoober 2021

Tere sügis!

Lasteaed Neeme Mudila liitus septembris projektiga "Taimne teisipäev", mille eesmärgiks on tasakaalustada laste toidulauda erinevate taimsete toitudega. TAI uuringute kohaselt vaid 2% Eesti elanikest sööb piisavalt köögi- ja puuvilju ning see ajendas meidki leidma nippe, kuidas toidud rohkem köögivilju sisaldaksid.

Söögilaud meelitab sööma

Heaks abivahendiks lasteaias toitumise teemadel arutlemiseks on õpetajaraamat https://www.terviseinfo.ee/.../Tai_toitumisraamat_04_11... ning projekti raames saadetakse lasteaiale ka väga põnevaid retsepte, mis on meie menüüd kõvasti rikastanud.

Sügisvärvides "Sügisannid"

Kodudega koostöös kaunistas meie esikut näitus "Sügisannid" , mille peamine eesmärk oli peale näituse lõppu värskete puu- ja köögiviljade üheskoos degusteerimine.

Ühine taimetoidu eine

Terve nädala jooksul (20.-24.september) said lapsed näitust uudistada ning reedesel päeval ka maitsta. Kui eelmisel aastal võitis kõikide südame Aleksandri kodus tehtud ketšup, siis sellel aastal Aksli ja Aleksi kodused hapukurgid.

Parimad hapukurgid

Pika pai tahaks teha ka Teile, head vanemad, kelle laps eelnimetatud ajal lasteaias ei käinud, ent vaatamata sellele näitusele eksponaate tõite. Aitäh kõigile, kes te aitasite selle nädala just nii toredaks muuta! Hindame väga neid ettevõtmisi, mis innustavad ka lapsevanemaid kaasa lööma. Sügisnäitus on kindlasti üks neist.


#toit, #taimneteisipäev, #rohelineneememudila



Pille

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar