teisipäev, 11. mai 2021

SUUR AITÄH! Neeme Mudilal on nüüd uued peenrad!

 Aprillis alustas Rõõmupallide rühm seoses Rohelise Kooli teemaga „Toit“, üht suurt projekti, mille käigus püüame ise kasvatada erinevaid toidutaimi. Projekti raames on katsetatud ja ajatatud erinevaid taimi rühma aknal. Rannapõnnide rühm külvas erinevaid seemneid ja ka väikestel Männikäbidel on salatit ja tilli aknalauale kasvama pandud. Õige pea ootavad taimed juba õue istutamist.

Isabel istutab kurgid suuremasse potti
Maru istutamas
       


Juss, tubli abiline

Kuid õuealal olevad peenrad, mille ülesannet oli siiani täitnud vanad autorehvid, hakkas ajale jalgu jääma. Õpetaja Kadri tegi ühel õpetajate koosolekul ettepaneku uuendada lasteaia peenramaad ja ehitada vanemate abiga uued peenrakastid. Selleks oli just paras aeg.

Peenrakastide projekteerimiseks mõõtis majahoidja Raul meie aiamaa - ala üle ja joonestas plaani, millised uued peenrakastid saavad olema ning arvestas materjalikulu. Saatsime kõigile lastevanematele ja ka lasteaia töötajatele nimekirja vajaminevatest materjalidest, paludes üle vaadata oma jäägid, ehk kellelgi leidub sobivat materjali taaskasutamiseks. Saime sobiva materjal kiiresti kokku ning Raul tegi algust kastide ehitamisega.

Peenrakastide projekt


Suur aitäh Joosepi emale, Signele, kes tõi lauamaterjali, biokangast ja puidukaitsevahendit ning Aleksandri isale, Aivarile, kes toetas prussidega, mille külge lauad kinnitati, õp. Kadrile, kes tõi kruvid ja metallist nurgad.

Et uutele peenardele ruumi teha, alustasime koos lastega vanade rehvide välja kaevamisega. Iga väiksemgi töökäsi oli abiks. Oli tore vaadata, kuidas labidast lühemad lapsed väga tõsiselt samblamättaid rehvi ümbert lahti kangutasid. 




Appi tulid ka mängulabidad , -kopad ja veoautod, mis ladustasid samblatutid ühte hunnikusse. Olukord meenutas kohati aardejahti, sest kaevamisel leiti vihmausse, putukaid ja nende vastseid. Küll oli uurimist. Mõni putukas, kelle elukorraldust meie kaevetööd segasid, paigutati putukate hotelli elama ning vihmaussid ja vastsed said uue elukoha kokkukorjatud mullahunnikus.

Järgneb...


Kadri

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar