neljapäev, 27. mai 2021

Rõõmupallid tähistasid emadepäeva maastikumängu ja piknikuga.

Eestis tähistatakse emadepäeva mai kuu teisel pühapäeval. Sel aastal oli emadepäev 9.mail. Rõõmupallide rühm tähistas emadepäeva reede pealelõunal väikse maastikumängu ja piknikuga. Kui lõunal tundus, et tugevad vihmavalingud rikuvad meie matka, siis õnneks taandus pealelõunaks vihm väiksemaks sabinaks, mis üht julget ema ja karastatud last ei heiduta.

Matka algus

Et maastikumäng kõigile põnevust ja tegevust pakuks, valmistasid õp.Elvi ja Kadri ette raja erinevate looma jälgedega. Metsa oli peidetud 5 mängulooma: karu, orav, jänes, rebane ja konn. Igal loomal oli kaasas üks tähtis vanasõna ja ülesanne.

Läheduses peidab end karu

Rebane ootab lapsi

Kivil istus väike konn...

Raja ääres olevale puule oli kinnitatud selle looma jäljekaart kes läheduses viibis. Märgates jäljekaarti, tuli üles otsida vastav mänguloom. Otsimine pakkus kõigile suurt põnevust. Karu oli peitnud end maha langenud puu okste varju ja orav puu otsa. Kui leiti mänguloom, tuli otsida ka ülesandega muna. Igast munast tuli välja vanasõna, mille emad kleepisid alusele ja matka lõpuks moodustus plakat tarkade õpetustega. 

Karu on leitud

Jänese leidmine võttis aega

Läheduses on rebane

Targad sõnad


Oja ületamine

Kui mereäärselt kivilt oli leitud viimane loom-konn, kattis õp.Sirje mälestuspingile piknikulaua. Köök oli meile kaasa küpsetanud crossiante ja õpetajad keetnud emadele lõhnava pealelõunase kohvi. Veel oli piknikulaual küpsised ja banaanid, lastele joogijogurt.

Piknikulaud

Matkal tuleb keha kinnitada

Siis saabus kingituste üleandmise aeg. Õp. Elviga olid lapsed meisterdanud toredad lillekaardid ja õp. Kadriga, värvitud merekividega küünlaalused. Siis oli kõigil emadel ja lastel võimalus koos loodust nautida ja omavahel mõtteid vahetada.

Matkaseltskond
Kadri


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar