esmaspäev, 31. mai 2021

Neeme Mudila aiamaa II osa

Enne veel, kui Raul asus vanu rehve autoga ära vedama, kaevasid õpetaja Aime ja Kadri vanadest peenardest välja seal kasvanud püsitaimed ja paigutasid need ajutiselt ümber uusi peenraid ootama. Nii sai hoiule pandud maasikataimed, püsililled, üks vereurmarohu puhmas ja isegi melissi juurikas. Mõne taime äratundmisel oli vajalik kõigi õpetajate abi, sest kevadel on tärkavad lehed veel nii väiksed, et on tükk tegemist tunnistamaks taime kindlalt mitteumbrohuks.

Vanad taimed saavad uue kodu

Tore on see, et alati leidub abilisi

Pealelõunal õue saabudes olid vanad peenrad juba kadunud. Raul toimetas need ohutult õuest välja. Nüüd võisid nobedad käed alustada uue peenramaa tasandamisega. Abiks raudrehad ja mänguautod korjasime järgmisel päeval maa pealt ära lahtised kivid, umbrohu juured ja sambla mättad. Tasapisi sai maapind silutud ja liigsest prahist puhtaks.

Ka väiksemad lapsed löövad kaasa

Tööd jagub, rõõmu ka

Vahepeal oli Raul meisterdanud kuuris valmis peenrakastid ja katnud need  kaitsekihiga. Ei võtnud väga pikalt aega, kui juba olidki peenrakastid oma kohale kinnitatud, põhjad kaetud biokangaga, et vältida umbrohu läbikasvamist. Jäi oodata veel vaid mulda.

Enne...

...ja pärast

Reede hommikul, enne suurt Volbripidu, üllatas lasteaeda tellitust varem kohale jõudnud sõnniku- ja mullasegu koormaga auto. Õnneks leiti rammusale mullale kiiresti koht ja pidu ei jäänud pidamata. Nädalavahetusel jõudis muld Rauli abiga peenrakastidesse ja meie peenrad olid valmis uusi taimi vastu võtma. Nüüd tuli oodata veel ilma soojenemist…



Mullavedu


Kui sul on aed, on sul alati tööd


Taimede ootel


Kadri

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar