teisipäev, 15. september 2020

Rohelise Kooli koolitus.

 

Toimumise aeg: 25.08. 2020 elurikkuse seminar.

25. augustil toimus Tallinna Volikogu saalis Rohelise Kooli all keskkonnahariduslik seminar, mis tutvustas Eramus+projekti “ HOB seiklus elurikkuses.

Praktilised tegevused tigiajastul” raames koostatut käsiraamatut 5-9 aastastele laste õpetajatele. Käsiraamat koostati Eramus+ programmi poolt rahastatud projekti “ HOB seiklus elurikkuses.Praktilised tegevused tigiajastul” raames, millest võtsid osa Eesti, Läti, Sloveenia ja Islandi haridusasutused, mis on ülemaailmse keskkonnaharidusprogrammi Ecoschools ( Roheline Kool) liikmed. Lingi käsiraamatule leiab Rohelise kooli programmi kodulehelt https//www.tartuloodusmaja.ee/wp-content/uploads/2020/08/RK_HOBhandbook_EST.pdf

Käsiraamatus kirjeldatud õppetegevusi ja projekte saab läbi viia nii lasteaias, koolis kui kodus õppides.

Seminari läbiviimist toetas Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet. Sirje Aher tutvustas kõigepealt käsiraamatu teemadest lähemalt.  Seejärel tutvustas Tallinna Liivalossi lasteaia õpetaja Kadi Seeme oma lasteaias teostavat tegevust, mis hõlmab toataimede tundmist ja tundma õppimist. Nagu näiteks mäng: toataimedega ümber maailma. See mäng on intrigeeriv tegevus toataimedest, mis seob omavahel matemaatikat, loodust ja liikumist. Mängu eesmärk on: lapsed märkavad, et toataimede lehed on erineva kujuga, õpivad vaatlema ja võrdlema sarnasusi, leidma erinevusi ning saavad liikuda õppimise ajal. Moonika Suurma Rakvere Rohuaia lasteaiast tutvustas kuidas nende lasteaias lastele  toataimi tutvustatakse. Selleks oli samuti mänguline tegevus “ Lillepoe” nime all.  Tartu Loodusmajast jagas Maris Mägi Rohelise Kooli programmi infot. Peale seda jalutati Kanutiaia parki kus ootasid erinevad tegevused nagu fotosünteesi teema näitlikustamine ning täringumäng, pärlirada ja mängud toataimede kaartidega. Koolitus oli väga tore ja hoogne, kus oli jälle midagi uut ja huvitavat õppida, kuulata ja vaadata. 



Kokkuvõtte koolitusest koostas õp. Ingeri Jõesaar


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar