teisipäev, 22. september 2020

Autovaba päev

 22. septembril täistatakse autovaba päeva. 



Seda tehakse selleks, et teadvustada inimesetele autostumist. Autovabal päeval püütakse vähendada liiklust linnas ja suunata inimesi rohkem ratast kasutama või jala käima, nii saab näidata milline on linn või asula kui autosid on vähem. Üleeuroopaliseks päevaks nimetati see päeva aastal 2000 ja samast ajast on seda seostatud Euroopa liikumisnädalaga. 

Rannapõnnid uurisid tabelit, mida nad olid täitnud paar nädalat tagasi, et kuidas nad lasteaeda hommikuti tulevad. Enamus lapsi tuleb lasteaeda autoga - põhjus lihtne, sest vanemad lähevad kohe edasi linna tööle. Tabelit vaadates nägime, et üks laps oli kõik päevad käinud jala. Tema elab kohe lasteaia kõrval ja ema on väikse õega kodune, teine laps oli tulnud kõik päevad ATV-ga. Lastel tekkis küsimus, kas ATV on auto? Sellele küsimusele hakkame üheskoos vastust otsima.



Tänase päeva raames uurisime ka seda, et millal ja milline oli üldse esimene auto Eestis. Foto järgi sai iga laps ka ise disainida oma esimese auto, mis arvatavasti kunagi Eestis oli.




Liina Ratnik

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar