esmaspäev, 28. oktoober 2019

Multimeedia rakendamine õppetöös


Pille ja Annika osalesid 19.09 – 17.10 2019 kestnud Hitsa poolt pakutaval koolitusel „Multimeedia rakendamine õppetöös“, mis toimus Hitsa nutiklassis (Akadeemia tee 21/4). Koolitus koosnes kolmest auditoorsest kohtumisest ning kodutöödest.
Esimesel kontaktpäeval tutvusime lähemalt nutivahenditega pildistamise ja piltide töötlemisega. Samuti saime tuttavaks sellise keskkonnaga nagu Canva.com, milles saab edukalt teha postreid, kuulutusi, kutseid jne. Sellest lähtuvalt antigi meile esimesed kodutööd: teha meem ja plakat.
Meem- Internetis on meemidel tavamõistes spetsiifilisem tähendus: need tähistavad tekstiga naljapilte, kuid ka videoid ja lühikest teksti. Selleks et tavalisest naljapildist saaks meem, on vajalik tema pidev levitamine ja muundamine, näiteks ühe ja sama pildi levitamine eri tekstidega. Ülimalt populaarseid meeme nimetatakse viraalseteks.


Teisel kontaktpäeval õppisime animatsiooni ja helindamist. Saime grupitööna kohapeal luua animeeritud filmi etteantud vanasõna põhjal. Meie vanasõnaks oli „Pill tuleb pika ilu peale“. 👉
https://drive.google.com/open?id=1R0Af2js8DpFd9C1hUTVTKJHWHgQQXs6I

Ning muidugi oli kodutööks sel korral teha sotsiaalreklaam. Meie tegime lasteaia uue projekti raames klipi „Sõbraks raamatuga juba lasteaias“, millest juba varasemas postituses ka video üleval.
Kolmanda kontaktpäeva läbivaks teemaks oli filmimine ja videotöötlus nutiseadme ja arvutiga. Ka sel korral tegime grupitööd ning ülesandeks oli luua reklaamklipp Hitsa koolitusest.👉https://drive.google.com/open?id=124u2his6ExUiJgijtuW5VM3M3KmZ31FJ

Koolitus andis palju teadmisi ja praktilisi oskusi nutivahenditega töötamisel. Samuti saime juurde julgust ja indu katsetada uut ja huvitavat nii ise, koos kolleegide ning kindlasti lastega.

Annika Ennok 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar