esmaspäev, 14. oktoober 2019

Leivanädal

Oktoobri teisel nädalal tähistasime leivanädalat. Rääkisime lastele leiva kasulikkusest ja tähtsusest ning leiva teekonnast meie lauale. 
Igale päevale oli planeeritud midagi toredat. 
Esmaspäeval tegime koos Männikäbide õpetaja Kätliniga kamapalle. Kätlin oli kodus valmis seganud toorjuustust, kamajahust ja pähklitest massi ning lasi sellel üleöö külmkapis seista. Seisnud taignast on hea pallikesi veeretada. Enne veeretamist vaatasime ka mis asi see kamajahu on ja mida ta sisaldab. Kui teooria osa oli läbi hakkas pihta praktiline osa. Iga laps sai oma kätega pallikesi teha ning pärast neid oma soovi järgi kas kookoshelvestes, mooniseemnetes või kakopulbris veeretada. 









Teisipäeval tegime Rõõmupallide rühmas üheskoos küüslauguleibasid. Koostegemisrõõm on suur aga seda jätkum mõnedel lastel natukeseks ajaks, sest teise rühma mänguasjad on palju ahvatlevamad. Siiski kui leivad valmis tulid kõik lapsed leiba maitsma, samuti said mõned vanemad kes lastele järele tulid tükikese tervisest pakatavat küüslauguleiba.






                                                              Liiga palju küüslauku! 😀

Kolmapäev möödus meil erinevate leibade degusteerimise all. 
Õpetaja Tiina tegi kõigiga koos läbi käemängu "Patsu, patsu kooki" ning siis saime hakata proovima erinevaid tooteid.
Laual oli nii leiba kui sepikut. Mõned sepikud röstisime ja kõigil oli võimalus maitsevõid peale panna. Leivad ja sepikud kadusid laualt kibekiirelt ja õpetaja Elvi ei jõudnud nii kiirelt uusi sepikuid ette röstida.









Neljapäeval tuli meie kokk Heidi ja rääkis lastele kuidas tehakse leiba ning reedel said kõik lapsed üheskoos õunakooki küpsetada.
Oli see vast üks vahva leivanädal kus nii mõnelgi päeval oli maja peal tundma mõnusat leiva või koogi lõhna.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar