kolmapäev, 7. november 2018

Paberivaba nädal, Halloween ja hingedepäev.

Õpetaja Ingeri viskas lendu idee, et võiksime teha paberivaba nädala. Kõik õppimisega seotud tegevused pidid olema korraldatud nii, et ei kasutaks paberit. Sellisel moel vähendame paberi kasutamist, toodame vähem jäätmeid, hoiame loodust ja kasutame rohkem loovust.
Kõigile see idee väga meeldis ja valisime selleks välja oktoobri viimase nädala, sellele nädalale jäid veel sellised tähtpäevad nagu Halloween ja hingedepäev.

Aega oli mõelda mitu nädalat, et kuidas viia tegevused läbi, nii et paberit ei kasuta. Kui vastav nädal käes, siis oli õpetaja Liinal see paberi vaba nädal meelest läinud. Kleepetöö oli planeeritud värvilisest paberist ja kuna selle nädala sisse jäi ka Halloween, siis oli õpetajal planeritud tegevus just sellega seotud. Ega siis midagi kui Internett lahti ja ruttu ruttu uurima, mida teha näiteks looduslikust materjalist. Natuke otsimist ja vahvad mõtted olemas. 

Kuna paberit me kasutada ei saanud, siis tegime koos lastega arvutisse tabeli, kuhu panime kirja, et mis on Halloween, kust see püha pärit on ja kas sellel on midagi sarnast hingedepäevaga. Eesmärk oli lastele selgeks teha, et Halloween ei ole lihtsalt kollitamise püha ja ukselt uksele käies "Komm või pomm" hüüdmine. Uued tähtpäevad tulevad meile paratamatult peale aga au sees tuleb hoida ka vanu traditsioonilisi tähtpäevi nagu Mardipäev ja Kadripäev.



Käelisetes tegevustes said väiksemad lapsed, 3-4.a, said kleepida puulehtedest ja kõrrelistest ämblikud, eelneval õhtul oli õpetaja valmistanud puuokstest ja kõrrelistes ämblikuvõrgu. 







Koolieelikud said teha ühistöö "Kes seal öises metsas piilub?"







Halloweeni päeval tõi meie Itaalia tüdruk, Mathilde, meile kõigile maitsmiseks kodus küpsetatud küpsiseid, mis olid kujundatud Halloweeni teemaliselt. Eelneval õhtul kujundas õpetaja Liina, koos perega, Halloweeni kõrvitsa ning Haloweenil saime nautida Mathilde toodud küpsiseid kõrvitsalaterna valguses. Paar last olid vahvalt temaatiliselt riides ja soengutes.







Õpetaja Ingeri õpetas lastele kuidas kasutada maalimise tunnis loodusmaterjale. Lapsed   maalisid loodusmaterjale kasutades ja aluseks võtsid puiduspooni. Igal juhul tulid tööd ilusad ja huvitavad.


Männikäbide rühma lapsed proovisid kriitidega tahvlile joonistamist, teemaks oli ilmastik – päike, tuul ja vihm. Laste jaoks oli see  uus ja huvitav tegevus. Veelgi põnevamaks osutus tahvli puhastamine. 😊
Pisikesed õppisid ringi tegemist ja käisid mere ääres meisterdamas. Lisaks kividele leidus rannas ka hulgaliselt adru ringi täitmiseks. 





Lõunaajal, nendel lastel kelle und ei olnud, said koridori peal  riideribadest tähti kujundada ja sõnu ritta seada. Riideribad oli Lysandra ise kodust kaasa võtnud. Vahva idee mida saab alati kasutada.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar