reede, 9. veebruar 2024

Tunnustusest "Hea lasteaia edendaja 2023"

 7.detsembril käisid Annika ja Pille Tartu Ülikooli Eetikakeskuse 16. väärtuskasvatuse konverentsil "Väärtusruum- koos loome ja hoiame".

Konverentsiprogrammi fookuses oli ühise väärtusruumi kujundamine koolis ja lasteaias. Küsisime, milline on väärtuspõhine õpikeskkond, õppekava, juhtimine ja suhted, mis iseloomustavad head väärtusruumi koolis ja lasteaias. 

Pildil on 2023. aasta tunnustuste saajad. Foto autor: Kertu Rajando
Konverents toimus Haridus- ja Teadusministeeriumi riikliku programmi „Eesti ühiskonna väärtusarendus 2009–2013“ jätkuprogrammi raames. Üritust korraldas Tartu Ülikooli eetikakeskus ning toetab Haridus- ja Teadusministeerium.

Põhjuseid konverentsi külastamiseks oli mitu. Esmalt, väärtusi oleme süvendatult analüüsinud oma majas juba 9 aastat ning kolme aastaste intervallidega esitanud tartu Ülikooli Eetikakeskusele erinevate valdkondade analüüse. Oleme osalenud konkursitöö kirjutamises nüüdseks kolma korda ning konverentsi üks osa oli planeeritud tunnustuste üleandmiseks. Selle aasta töö hõlmas tervisliku toidu teemat ning töö kirjutasid koos Annika, Ingeri ja Pille.

Marju Lauristin pidas ettekande teemal - väärtuskasvatus kujundab inimeseks olemise pädevusi.                    
                                        

Päeva lõpus tõsteti esile ka tunnustusprogrammide „Hea kool kui väärtuspõhine kool 2023“ ja „Hea lasteaed kui väärtuspõhine lasteaed 2023“ parimaid koole ja lasteaedu ning võeti omakeskis aega, et arutleda ja mõelda hea kooli ja hea lasteaia tähenduse üle. 

Tartu Ülikooli eetikakeskuse hea kooli ja hea lasteaia projektijuhi Nele Punnari sõnul oli tänavune tunnustamisprotsess võrreldes varasemaga muutunud. „Võimalus tiitlile kandideerida oli ainult nendel koolidel ja lasteaedadel, kes olid juba varem tunnustusprogrammis osalenud. Esmakordsed kirjutajad ja programmiga liitujad tegid esimesi katsetusi väärtusarenduse analüüsi teemadel septembrist detsembrini ning saavad võimaluse tiitlile kandideerida juba 2024. aastal,“ sõnas Punnar. 

  • Tiitli „Hea lasteaia edendaja 2023“ pälvisid Lasteaed Neeme Mudila, Tabivere Lasteaed Rõõmula, Viljandi valla lasteaed Päikesekiir, Tallinna Päikesejänku Lasteaed, Tartu Lasteaed Kannike, Tallinna Lasteaed Sipsik, Tabasalu Teelahkme Lasteaed. 

Palju õnne meile!
Pille

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar