laupäev, 6. mai 2023

Hea lasteaed kui väärtuspõhine lasteaed

Neeme Mudila sai Tartu Ülikooli eetikakeskuselt kutse analüüsiseminarile, sest osaleme kolmandat korda eetikakeskuse konkursil Hea lasteaed kui väärtuspõhine lasteaed ning taotleme taas Hea lasteaia edendaja tiitlit, mis antakse kolmeks aastaks.

Seminar toimus 3.mail Kiiu Kiigepõnni lasteaias. Selgus, et edasijõudnutest, ehk juba varem analüüsi teinud lasteaedadest valiti soovijate hulgast välja 12. Neeme Mudilal õnnestus märtsis Ingeri, Annika ja Pillega koostatud motivatsioonikirja alusel programmi pääseda.

Esmalt tutvustati koolitusel osalejatele lasteaeda, sest kokku sai tuldud üle kogu Eesti ning paljud polnud varem Kiigepõnnis käinud. Alati on huvitav lasteaedades uudistada, saades häid ideid ja jagada enda parimaid praktikaid.

Rigkäigul jäid silma vahvad taaskasutatavast materjalist meisterdused.

Nele Punnar ja Helen Hirsnik andsid näpunäiteid, mida silmas pidada oma analüüsi tehes.
Mängisime läbi mõned situatsioonimängud, tekitasime õpetaja töömudeli, võrdlesime neid omavahel.
Paljud koolitusel osalejad ei olnud veel oma kriitilise sõbraga kohtunud, meil on zoomi koosolek olnud, ent kahtlus on tekkinud analüüsitavas teemas. Kui varem soovisime analüüsida mängu ja sellle rolli õppetegevustes ning katkestamatut mänguaega, siis nüüd tekkis üles mõte, et analüüsiks hoopis lasteaia visiooni. Kas see on ajakohane, toimiv või vaid paberil kirjas. 
Tänaseks ei jää muud, kui teema välja valida ning kingitud raamatu abil analüüsiga alustada, kaasates lapsi, lapsevanemaid ja pidajat.
Pille

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar