pühapäev, 13. november 2022

Maastikumängupäev Rõõmupallide rühmas

Spordinädala raames toimus 29. septembril maastikumängu päev. Rõõmupallide rühmas oli ettevalmistatud rada, kus lastel tuli täita erinevaid ülesandeid. 

Maastikumängus ootavad kotid saaki

Kõigepealt tuli igal lapsel kivi juurde pandud kotikestesse leida vastav arv etteantud esemeid- 2 pihlaka lehte, 5 männi okast, 4 vahtra lehte, 1 kivi ja 3 männi käbi.

Vahtra lehe Rõõmupallid tunnevad

Koolieelikutel läks ülesanne kiiresti ja väiksemaid lapsi, kes veel numbreid nii hästi ei tunne, aitasid õpetajad. Vahepeal tuli lausa kindad ära võtta, et kontrollida sõrmede peal õigeid koguseid.  Kui vahtra lehte oli lastel lihtne leida, siis pihlaka lehe leidmiseks tuli veidi tihedamasse võsasse sukelduda ja siis kippus sealt kaasa tulema ka paju leht. Aga lõpuks tuli kõigile lastele meelde, et pihlaka leht koosneb paljudest väikestest lehtedest.  

Järgmise ülesandena pidid lapsed leidma rannast oma jopega samas värvitoonis kivi. Oleme varem käinud jalutuskäikudel otsimas loodusest erinevaid värvitoone ja seekordne ülesanne läks lastel lihtsalt. Aga eks otsustage ise 😊.














Maastikumäng jätkus füüsiliste ülesannetega ja järgmisel rajalõigul tuli võtta sama kehaasend, kui pildil oleval „kriipsujukul“. Need ülesanded tegid palju nalja ja aitasid parandada laste koordinatsiooni ja tasakaalu.

Harjutus nõuab paindlikust...

...tasakaalu...

...tähelepanelikkust...

...rammu.

Matkalõik lõppes kiiresti ja juba olidki Rõõmupallid valmis läbima viimast ülesannet: pimerada. Sellel rajal tuli kordamööda kompida läbi kanga, mis jalgpallivärava võrgu külge riputatud kotikesse oli peidetud, see siis meelde ja saladuseks jätta ning veidi kaugemal samasugused esemed mälu järgi reastada. 

Lilian 

August


Marcus

Mila

Herman ja Aleks

Etteruttavalt võin öelda, et kotis olid kivi, tammetõrud, männioks ja kuusekäbi. Viimane ülesanne oli juba keerulisemate killast, kuid koolieelikud said sellega tublisti hakkama. Teised lapsed tegid head meeskonna tööd ja isegi vaidlesid esemete järjekorra üle. Rühma pesamunadel oli aga lihtsalt tore mäng ja nemad said juba kotikest katsudes öelda õpetajale milliste omadustega materjali nad tunnevad-kas pehmet, kõva, siledat või torkivat. 

Sellega maastikumängu ametlik osa küll lõppes, kuid lastes oli veel nii palju energiat, et mänguväljakule jõudes mängiti ka Rannapõnnide õpetaja Pireti tehtud mõistatuse mängu. Selles mängus olid vihjed mänguväljakul asetsevatest suurtest mänguasjadest, mille juurde oli peidetud järgmised vihjesedelid. Sai harjutada lugemisoskust, kiirust ja olla tähelepanelik leidmaks vihjesedeleid.

Mona harjutab lugemist

Lennart oli kiire leidja

Aksel oli kiire leidja

Ja juba oligi päev möödunud aktiivselt liikudes ja õppides, mille järel maitsesid lõunasöök ja – uni imehästi.

Õp. Kadri

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar