pühapäev, 13. november 2022

Maastikumängu ja matkapäev Rannapõnnides

 Sel aastal on Rannapõnnide rühmas peamiselt koolieelikud ja 3aastased. Kolm meeskonda moodustasime loosimise teel nii, et vähemalt kapten oskas lugeda. Maastikumänguks tuli lahendada kirjalikke ülesandeid. Kõigepealt oli tarvis vihjesedelilt lugeda mõistatus ja seejärel pidid meeskonnad nuputama, kus asub järgmine juhtlõng. Et meie Rohelise kooli teemaks on transport, siis olid kõik lasteaia hoovis olevad sõidukid mängu kaasatud. Kui lapsed mõne vihjega hätta jäid, siis arutasime koos, mis see olla võiks. Esimesi punkte otsiti terve meeskonnaga, aga lõpu poole läks hasart suuremaks ja väiksemad jalad ei jõudnud sammu pidada. Peale kõigi viie punkti läbimist, oli mängu lõpus kõigil osalejatel võimalus naelu puusse toksida. 

Toksimist jätkus kõigile

Suuremad õpetavad väiksemaid

Spordinädala lõpetas matkapäev. Kahekaupa rivvi ja teele. Lasteaia juures saime imetleda sügisvärvides kaski, vahtraid ja viinapuud. Edasi suundusime läbi ühtlaselt rohelise männimets ranna poole. 

Matkajad Rannapõnnid

Siis üle kuiva jõesängi ja jõudsimegi esimesse sihtkohta: randa püstitatud kõrge tooli juurde.
Tegime peatuse, et janu kustutada. Sai ka vastavalt soovile kas toolile ronida, rannas kive korjata- vette visata ja liivakaldal mägironimist harjutada. 

Mägironimist harjutamas

Vaatlustornis vahti pidamas

Matkakottidesse on peidetud head-paremat

Loviisa meisterdas pesa, kivid munadeks sees

Mõne aja pärast suundusime edasi piknikupaika otsima. Võtsime suuna eemalt paistvate suuremate kivide poole. Kohale jõudnud, katsime kividele piknikulaua. Matkajatel olid seljakotis joogipudelid, Richardil ka pakk vahukomme, mida ta lahkelt kõigiga jagas. Lisaks olime kaasa pakkinud terviseampsu. 

Piknik rannas

Pikniku kivi

Värskes õhus oli isu hea ja ega suurt midagi tagasi viia olnud.
Peale kehakinnitus kohtusime Rõõmupallidega, kes olid samuti oma retke lõpetamas. 

Jasmiini liivajoonistus

Kivikuningad

Veidi veel rannas mängimist ja oligi aeg lasteaeda suunduda. Mõne väiksema jalapaari jaoks oli kodutee õige pikk, aga lasteaeda jõudsid kõik heas tujus.

Kohtumine Rõõmupallidega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar