esmaspäev, 23. mai 2022

Küünlaümbriste jaht 2021/2022

"Küünlaümbriste jaht" on juba kuuendat korda toimuv lastele ja noortele suunatud keskkonnakampaania, mille raames kutsutakse noori üle Eesti koguma kokku võimalikult palju tühjaks põlenud alumiiniumist teeküünlaümbriseid.


Küünlaümbriseid saab lõputult ümber töödelda

Kampaania olulisim eesmärk on laste ja noorte keskkonnateadlikkuse suurendamine ning taaskasutuse ja jäätmete sorteerimise vajalikkuse teadvustamine. Alumiinium ei lagune prügimäel või looduses mitte kunagi, mistõttu annab isegi väikese koguse küünlaümbriste kokku kogumine märkimisväärse panuse looduse hoidmisesse.

AITÄH!!

Ka meie lasteaed võttis projektist osa. Tabel, kuhu sai toodud koguse kirja panna asus lasteaia seinal, sest COVIDi piirangutest tulenevalt, ei saanud sel ajal veel lapsevanemad majja sisse.
Küünlaümbriseid tõi 4 last. Aitäh Emilia Sadee, Mattias, Joosep ja Romet. Kokku kogunes 441 alumiiniumümbrist kaaluga 1 kg. Just sellise kaalu teatas mulle AS Kuusakoskis küünlaümbriseid kaalunud noormees.

Väike samm looduse hoidmiseks

Kampaania jooksul kogutud ja ära toodud küünlaümbriste rahalise väärtuse (vanametalli turuhind kampaania lõpus) osas lisab Kuusakoski omalt poolt sama summa juurde ja suunab selle heategevusse (nt kui tuuakse x tonni ümbriseid, mille rahaline väärtus on 5000 € turul, siis Kuusakoski paneb sama summa juurde ja suunab 10 000 € heategevusse).


Kampaania on küll lõppenud aga
jäätmete sorteerimine jätkub kodudes


Projekti ajal lahendasid lapsed õpetajate juhendamisel ristsõnu, nt:
https://www.kuusakoski.com/contentassets/66afb00007c240d9bcac2932d36fdb43/kuunlaumbriste_jaht_ristsona2.pdf

Otsisid sõnu:

https://www.kuusakoski.com/contentassets/66afb00007c240d9bcac2932d36fdb43/sonamang.pdf

Aitäh osalenud peredele!

Pille

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar