laupäev, 9. aprill 2022

Sooja kampsuni päev tegi südame soojaks

Belgiast on alguse saanud tore komme tähistada sooja kampsuni päeva. See on hea võimalus energia kokkuhoiu vajadusele tähelepanu tõmmata ning ka hinnata ja katsetada, et ehk ei olegi kraad või paar madalam toatemperatuur ebamugav. Kas teadsid, et ühekraadine toatemperatuuri langetamine võib tähendada märgatavat säästu? Erinevate allikate väitel isegi 5-10% kuludelt aastas, vähendades sealjuures lisaks keskkonnakoormust. 

Neeme Mudila tähistas sooja kampsuni päeva 17.veebruaril juba traditsiooniliste toimetustega. Meie katsetus soojusenergiat säästa seisnes siseruumides temperatuuri alandamisega kraadi/paari võrra.

Sooja kampsuni päeva näitus

Kampsunid hoiavad Männikäbisid soojas

Soe teeb Rannapõnnid rõõmsaks

Rõõmupallid mustrilisi ja lõbusaid kampsuneid eksponeerimas
Pille jäi pildile kauni pontšoga

Nagu selgus, osa sellest soojusest ja enamgi veel saime soojade kampsunite kandmisest tagasi. Kogesime, et meie kampsunid ei ole üksnes ilusad, vaid ka sooja saamiseks hädavajalikud, sest lausa palav hakkas. 

Rõõmupallid tutvusid sooja kampsuni päeval villa, lõnga, kerimise ja kudumisega.

  • Lõngajupid saavad kindamustriks

    Triibulised kindad

    Kerilaudade taha oli järjekord

    Lõnga kerimine on lõbus kui lõng "jookseb"

    Vihist saab lõng lõngakeraks

    Õp.Kadri püüab alguses
    lõnga "jooksma" saada

  • Theodor ei löö kartma ka kudumise ees

    Sassis lõngapusa on keeruline harutada

    Harutatud lõngast saavad printsessile toredad lokid

Täname kõiki, mitte ainult näituse õnnestumisse panustamisel, vaid ka lastega energia säästmise teemadel arutamise eest. Tänusõnad lasteaiast juba kooli lahkunud Mathilde perele, kes kinkisid meile mängimiseks pereema isetehtud mänguasjad. Neil oli eriline roll meie näituse ilmestamisel.

Traditsiooniliselt oli ka sel aastal meil kodudega koostöös kõikidele silmailuks näitus erinevate ägedate villaste kudumitega. Näitus oli maja ees kõikidele külalistele avatud 2 päeva, mil eksponaatide arv täienes iga hetkega. Kiidusõnu sai ka meie töömehe meisterdatud alus näituse tarbeks.

Soojad tänud!

Näpunukkude kollektsioon

Kootud mänguasjast soojemat pole

Sooja südamega mõmmik




Pille

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar