esmaspäev, 29. märts 2021

Toidupüramiid Rõõmupallides

Toidupüramiid aitab järgida tervislikku toitumist.

"Rõõmupallide" rühma lapsed vaatasid toidupüramiidist tutvustavaid videoid, mida soovitab TAI ehk Tervise Arengu Instituut. Lapsed arutasid: miks peab olema igapäevases menüüs palju erinevaid toiduaineid?  Soositumateks olid loomulikult puuviljad ja magustoidud aga lapsed arvasid, et ainult neid süües võib kõht hakata valutama ja keha ei saa kõike vajalikke vitamiine. Sama oluline kui on tasakaalukas toitumine on ka vee joomine, liikumine ja kosutav uni. 

Lapsed tuletasid meelde milliseid toiduained leidub kodus kapis ja millisesse toidupüramiidi osasse need kuuluvad. 

Lisaks vaatlesime erinevaid toidupakendeid, kuna pakendilt saame toidu kohta palju teada. Nimele lisaks on pakendile kirjutatud kui kaua toiduaine süüa sünnib ja palju selles on soola, suhkrut, valke või rasvu. Lõbus mäng oli mõistatada, mis erinevates pakendites on olnud ja mille järgi seda eristada? Kui munakarbi tunnevad lapsed ainuüksi kuju järgi ära siis taime- ja lehmapiima pakendi sisu reedavad pildid ja tekst. Nii on tore ka pakendite pealt lugema õppida ja uusi sõnu avastada- nagu pas-tö-ri-seeritud.

Toidupüramiidi projekti raames on tulevikus plaanis igal lastel valmistada toidupüramiid ja maalida toidupakendid oma lemmikutele.

Kadri


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar