kolmapäev, 24. märts 2021

Kokandusring

COVID-19 viiruse levik ja selle peatamiseks loodud piirangud on seisanud meie huvihariduse, nii ka kokandusringi kokkusaamised.

Kokandusring on toimetanud Neeme Mudilas 2 aastat, 2020-2021 õppeaasta on kolmas aasta, mil lapsed saavad ise süüa teha.

Me püüame eelistada kodumaist toorainet, õpime lugema tooteinfot pakendil, teame, kust vaadata säilivusaega jms.

Mida põnevat me kokanud oleme?

See loetelu on päris pikk, aga nt.: kaneeli-, liiva-, lehttaignaküpsised, erineva pirukad, keedupelmeenid, salatid, kihilised tarretised, tort, pizza, puuviljasalat, jäätisekokteil, smuuti, munavõie, paneeritud kanafilee, kohukesed, kirju koer, lihapallid jne.









Lapsed on õppinud toorainet pesema, puhastama  ja hakkima, kasutama küüslaugupressi, riivi, röstrit, saumikserit, mikserit, blenderit jne. On õppinud enda järelt koristama, nõusid pesema, töövahendeid jagama ja nendega ohutult ümber käima. On nutnud sibulat koorides ja krimpsutanud nägu pipart maitstes või küüslauku mekkides. On limpsinud vispli puhtaks vahukoorest ja kraapinud tilgatumaks nõu, milles sai sulatatud šokolaadi.

Kokandusringi toimimine oleks just sel aastal kõige vajalikum olnud, sest Rõõmupallide rühma teema on toit ja meie tegevus toetaks seda teemat 100 %.

Praegu saame aga vaid blogi kaudu meenutada toredat koos veedetud aega:

https://neememudilakokandusring.blogspot.com/

Pille

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar