teisipäev, 30. märts 2021

Mänguväljaku päevik

Mänguväljak on laste üks paimaid sõpru. Kui vanasti olid enamus vahendeid metallist, siis tänasel päeval on tooted juba rohkem lapsesõbralikumast materjalist. 

Neeme Mudila õueala ja mänguvahendite korrashoidu aitab tagada mänguväljaku päevik, mille täitmist alustasime 10.05.2013 aastal. Just siis pakkus Merlecons ja Co koolitust teemal: mänguväljakute hooldus-, turvalisus ja järelevalve.





Osalesime sellel koolitusel ning koostasimegi kausta, mis sisaldab endas:

  • Igapäevased visuaalsel vaatlusel põhinevad seirelehed, mis kinnitavad ronimisvahendite korrasolekut ja õueala puhtust;

  • Kõrvalekaldeid tavapärasest olukorrast, kus on märgitud kõrvalekalle, ettevõetud abinõu ning kõrvalekalde likvideerimise aeg;

  • Erinevate õuevahendite joonised ja sertifikaadid;

  • Õuevahendite kontrolliks nõuded jne.

Sel kuul märkasime, et meie ronila kõige ülemine post oli ohtlikuks muutunud, suured pinnud väljas. Vaatamata meie kuldsete kätega majahoidja parendamiskatsetele, ei saanud me ohtlikku osa päris heaks. Keelasime lastel seal ronimise ning kutsusime olukorraga tutvuma Tip-tip-tap firma. Töömehed vahetasid viga saanud osa uue vastu, paigaldati uued turvakatted ning nüüdseks on vahend taas ohutu.

Päevikus on kajastunud  erinevaid kõrvalekaldeid: nt suvekuudel suitsukonid hoovis, sügisel puruks visatud õunad vastu lasteaiahoone seina jne.

Töömaleva lapsed meisterdasid meie õuealale prügikasti ja istumisaluse. Prügikast aitab meie õueala puhtana hoida ja pink loob õuele õdusust.

Kohe-kohe saabuvad Järvamaalt tellitud 2 piknikulauda, mis aitavad kaasa õuesõppe tegevuste planeerimisel ja annavad šnitti lisalaudade meisterdamisel.


Hoime oma õueala.

Pille


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar