pühapäev, 3. mai 2020

Veebiseminar

Pille ja Annika osalesid 29.04.2020 FEE poolt koordineeritud Youg Reporters for the Environment programmi raames toimuval veebiseminaril "Fotode ja videote pealkirjastamine", mis oli osalejate poolest etniliselt kirju.Lisaks Eestile oli osalejaid paljudest maailma nurkadest , näiteks Läti, India, Malta, Montenegro, Tšehhi , jne. 



     Esinejaks oli  James O` Hagan,  Euronewsi reporter, kes on olnud tihedalt seotud ka Euronewsi hommikuse uudistesaate Good Morning Europe käivitamisega. James kirjutab artikleid ja teeb reportaaže väga erinevatel teemadel. James rääkis, kuidas jutustada mõjusat ja selget lugu fotode, kaadrite ja graafikute abil. Tema ise valib oma lugusid selle järgi, mis teda kõnetab, samuti selle järgi, mis ei ole omakasupüüdlik ning on kasulik nii kesk- kui inimkonnale. Ta jagas meiega ühte oma Euronewsi reportaaži toidu kasvatamisest kliimamuutuste ajastul:
     Erilise tähelepanu all oli fotodele ja videotele meeldejäävate ja täpsete pealkirjade panek. Selleks oli tal 3 nõuet: kus, millal ning ühelauseline kirjeldus. Kui kirjutatakse fotode juurde ka artiklit, siis peaks pealkiri olema kaasamõtlema panev (küsivas vormis).
 
 
Annika

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar