teisipäev, 26. november 2019

Alushariduse konverents "Alusharidus - alus haridusele"

Ingeri, Elvi ja Tiina osalesid rahvusvahelisel alushariduse konverentsil  "Alusharidus - alus haridusele", mis toimus 23.oktoobril 2019 Tallinna Ülikoolis.
Konverentsi alustas Maire Tuul ettekandega erinevatest õpikäsitustest ning alushariduse õppekava muudatustest - väga aktuaalne ja huvitav teema meie kõigi jaoks, kuna uue õppekava arendusprotsessis on palju eriarvamusi, moodustatud erinevaid töörühmasid ja vaidlused alles pooleli.
Nüüdisaegse õpikäsituse rakendamisest projektõppe kaudu tutvustas lasteaiaõpetaja Tartust, Jaana Koger, kelle juhendamisel on lapsed läbi oma uudishimu, uurimisvõime ja mängulisuse saanud huvitavaid teadmisi ja kogemusi.
Saime teada ka naabrite lasteaiaelust. Kati Rintakorpi ja Piia Roos Soomest rääkisid lapse osalusest pedagoogilistes protsessides, lapse arengu jälgimisest ja toetamisest.
Pika ja sisuka päeva lõpetasid algklassiõpetajad Piret Jõul ja Hiie Jaaniste, kes tutvustasid kooliõpetajate ootusi koolitulevatele lastele ning andsid nõu, millele laste kooliks ettevalmistamisel rohkem tähelepanu pöörata.
Konverentsi materjalidega saab lähemalt tutvuda  https://elal.ee/tegevused/konverentsid-ja-teabepaevad/#tarkusvi
Tiina Klamas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar