esmaspäev, 18. veebruar 2019

Raamatu "Aastaajad" esitlus

Meie elu igapäevased kaaslased on raamatud nii kodudes kui lasteaedades. Igal raamatul meie riiulis on oma otstarve: unejutu ettelugemiseks, lastele iseseivaks uurimiseks jms.
„Looduse Omnibuss“ oma kodulehel pakub välja mõtte- loodus on klubi, loodus on lugu! Ja seda mõtet avardavad loodusõhtud, mis toimuvad Eesti Rahvusraamatukogu suures saalis igal esmaspäeval oktoobrist aprillini alates aastast 2000.
11.veebruaril toimus Rahvusraamatukogus raamatu Turovski „Aastaajad“ esitlus. 




Maestro Aleksei Turovski, Tšellopoiste ja Juku-Kalle Raidi õhtu, kus Juku-Kalle Raid alustas sõnadega: „…Ma usun, et me, eestlased, peaksime olema väga õnnelikud, et meil on au pidada sellist inimest nagu Aleksei Turovski…“
https://www.youtube.com/watch?v=R5nNfSJVTJ0
„Aastaajad“ on Turovski ringkäik looduses läbi aegade, mis saab alguse talvisest detsembrist, kulgeb päripäeva läbi kogu aastaringi-külma jaanuari, jäise ja tuuletu veebruari, esimesest väikest päikest näitava märtsi, arglikult kevadise aprilli, elust pakatava mai, sooja koguva juuni, suveharjasumeda juuli, laisalt sügava augusti, leheküünlaid süütava septembri, esmaste halladega oktoobri-ning saab punkti poriselt sügisese ja tuuli tõstva novembriga.
Soe ja südamlik raamat on illustreeritud 19.sajandi teaduslikest ja populaarteaduslikest väljaannetest pärit gravüüridega.
Kuna Lasteaed Neeme Mudila personal on liitunud Looduse Omnibussi listiga, siis koheselt kõnetas meid eesseisev õhtu. Eelnimetatud üritusest käisid osa saamas Annika ja Pille. Ostsime lasteaeda esitletud raamatu ning saime ka toreda pühenduse : „ Heale Neeme Lasteaiale lustlikuks lugemiseks“. 




Ja teades, et raamatu teekond on jõuda lasteaeda, ilmestab meie erilist raamatut ka autori joonistatud jänes.
Jah, raamatuid on meil riiulis palju, aga mõni neist jõuab meie juurde vahva looga ja need raamatud saavad erilise armastuse vääriliseks.



Muusikalist vahepala pakkusid tšellistid Karret Sepp ja Kaspar Kluge


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar