teisipäev, 12. veebruar 2019

Hiina uue aasta tähistamine

5. veeburaril algas Hiina uus aasta ja seekord kollase sea-aasta. Ka meie tähistasime seda toredat sündmust. Palusime lastele selleks päevaks selga panna kollased riided, sest algamas on ju kollane sea-aasta.



Uue aasta vastuvõtmise kombestik on Hiinas väga tähtis ja kõigel on sümboolne eesmärk. Uuele aastale eelneval päeval tehakse suurpuhastus. See sümboliseerib kõige ebameeldiva ja halva õnne hävitamist. 
Kodu kaunistatakse punaste laternate, vimplite, sümbolite ning muu säärasega. Nii sai ka Rannapõnnide aken kaunistatud punaste laternatega.

Sära, hiilgust ja silmatorkavust lisatakse kuldse värviga.
Uue aasta hommikul soovivad lapsed oma vanematele õnnelikku uut aastat ning head tervist ja vastu saavad punased ümbrikud, milles on raha. Vana traditsiooni kohaselt on raha summa väga tähtis ja see peab olema paarisarv.
Uue aasta vastuvõtmise riided on alati punased, sest see ajab eemale halva õnne ja kurjad vaimud. Riietutakse pealaest jalatallani uutesse riietesse, mis sümboliseerib uut algust.
Meie küll sellele aastal riietusime kollasesse, sest enne seda puudus meil see teadmine, et riietus peab punane olema aga võib öelda, et päris ämbrisse me ei astunud, sest kollane on peaaegu kuldne, mis lisas meie peole sära ja hiilgust. 
Õpetaja Sirje oli meie peo jaoks valinud vahvad mängud nagu näiteks "Rongisõit" - olid seal  rongi peal ju ka notsud ja vahva liikumismäng siidrättidega. Samuti laste lemmik mäng "Pausimäng", seekord aga natuke teises võtmes ning paar toredat mängu veel. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar