kolmapäev, 3. juuli 2024

Personali väljasõiduga õppepäevad 9.-10.06


Neeme Mudila personalil on traditsioon lõpetada õppeaasta väljasõidu ja  lasteaedade külastustega.
Sel aastal otsustasime, et ei telli bussi vaid teeme väljasõidu ära jagades autot. Kaks  alustasid Neeme lasteaia juurest sõitu, kaks lisandusid veel juurde. Autot jaganud juhtidele sai vormistatud sõidukompensatsioon.
Sihtkohaks valisime Nelijärve puhkekeskuse, mis võimaldas matkata, saunas käia, palli korvi visata, ujumas käia, mölkkyt mängida ja ka töiseid arutelusid.

Esimesele päevale jätsime nii töist kui mängulist aega.
Sisehindamise aruande valdkonnad jagasime väikeste gruppide vahel ära, nii sai kiiremini analüüsi mustandi valmis.
Tore oli aeg maha võtta ja lihtsalt nautida kaunist loodust, head seltskonda ja ka maitsvat toitu.
Vabamas miljöös sai jagatud meeleolukaid seiku õppeaastast. Aga need jutud olid vaid meie kõrvadele, mis kontekstist välja rebitult võivad jätta eksliku arusaama.
Teisele päevale jäid sportlikud mängud, jalutuskäigud ja kahe lasteaia külastused.

Koduteel külastasime vanas mõisahoones asuvat Pikavere Mõisakooli, kus asuvad ka lasteaiarühmad. Rühmade nimed on eriti toredad "Kalli-Kalli" ja "Pai-Pai".
Koolina on tegutsetud juba üle 90 aasta, ent lasteaiana 2010. aastast. Maja kohta saab lisainfot https://www.pikavere.edu.ee/lasteaed/.
Direktorid kingitusi vahetamas
Meid võttis vastu ja tutvustas maja direktor Helju Kadakas. Lasteaia moto on: läbi laulu, mängu, hoolivuse ja loodusläheduse jõuda iga lapseni.  Ja looduslähedusest seal puudust ei olnud. Imekaunis park purskkaevuga, muru hooldas 7 robotniidukit, kaunid lillepeenrad...
Direktori sõnul on enamus inventarist saadud Rootsist heategevuse põhimõttel. Mõni klassiruum oligi vaid nii sisustatud. Rootsist on saadud mitmed kangasteljed, õmblusmasinad jms.
        
Tõeliselt imeline kogukonna pesa. 
Pikaverest startisime Raasiku lasteaeda "Oravake", kus meid võttis vastu õppejuht Ave Hermas.
Oravakese lasteaias on 6 rühma. Sõimerühm kannab nime Käbike, vanemad rühmad aga Vöötoravad, Koopaoravad, Oravajütsid, Pähklike ja Lendoravad.
Nagu selgus, siis huviringide juhendajaid me lausa jagasime, nii Eraspordikool Sepps, kui Active Studio on ka meie majas tegutsevad.
Lasteaiakoha taotlemine käib neil läbi Raasiku Vallavalitsuse. Ülevallalisse lasteaia järjekorda ja lapsele lasteaiakoha saamiseks tekib vanemal õigus, kui lapse  elukohana on rahvastikuregistris registreeritud Raasiku vald. Kui lapse elukoht ei ole avalduse esitamise ajal rahvastikuregistris Raasiku vald arvestatakse avalduse esitamise ajaks aeg, mil lapse elukohana registreeritakse rahvastikuregistris Raasiku vald.
Huvitav ja meie jaoks võõras oli see, et vabade kohtade olemasolul võetakse lasteasutusse lapsi väljaspoolt Raasiku valda, ent lasteaia direktor sõlmib tähtajalise lepinu koha kasutamiseks vaid üheks õppeaastaks.
Piilusime veidi majas ringi, tänasime  vastuvõtjat ning hakkasime Neeme tagasi liikuma. Teel tõdesime, et meie väike Neeme Mudila on paljuski Pikavere lasteaia moodi, sest kogu Pikavere mõis, mõisapark ma kooli ja lasteaiaga jättis kustumatu mulje.

Kokkuvõttes oli meil tore väljasõit, mille käigus sai tööjuttu ajada, matkata, jalutada, lauda, ujuda... ja nagu kõikidele Nukitsamehest tuttav fraas  ütleb... puhata ja mängida 😁

Pille

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar