reede, 24. veebruar 2023

Advendikirikus käik

28.novembril käisid Rannapõnnide ja Rõõmupallide rühma koolieelikud Jõelähtme kirikus. Lastega olid kaasas õpetaja Piret, muusika- ja liikumisõpetaja Sirje ning direktor Pille. Advendikiriku traditsioon ulatub juba väga ammusesse aega, mille algusaastat enam ei mäletagi. Muusika- ja liikumisõpetaja Sirje on selle vahva traditsiooni algatanud ja jätkusuutlikuna hoidnud.

Bussisõit kirikusse ja tagasi on just paraja pikkusega, et soojade talveriietega palav ei hakkaks. Kokkuleppe kohaselt võtavad lapsed ära sõidu ajal vaid mütsi ja kindad.




Kokku kogunesid Jõelähtme valla koolieelikud Loolt, Kostiverest ja Neemest. Kuna Loo lasteaed on kõige suurem lasteaed Jõelähtme vallas, siis ka lapsi oli Loolt kõige rohkem.




Rõõm oli kogeda, kui hästi oskasid lapsed kirikus käituda. Omavahel vesteldi vaikse häälega ning kuulati tähelepanelikult kirikuõpetaja Margus Kirja juttu.

Meie lasteaia küünla süütas koos kirikuõpetajaga Loviisa.

Lapsed olid hiirvagusi ja vaatasid seda toimingut hinge kinni pidades pealt. Just Loviisa oli Neeme Mudila kõige julgem laps, kes soovis lasteaeda esindada ja küünla süüdata.



Kirikuõpetaja jagas advenditule kõikidesse majadesse kaasa. Nüüd tuli jälgida laternat, et leek ei kustuks. Kuna see pidi olema  väga tüütu tegevus, siis see roll delegeeriti mulle.


Rahulikku advendiaega!
Pille



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar