esmaspäev, 15. november 2021

Keskkonnateadlik lastelavastus „Sini-triibuline unistus“.

Mardilaupäeva pärastlõunal ootas Neeme Mudila saalis lapsi Sandra Lange autorilavastus „Sini-triibuline unistus“. 

Kõik on põnevil, etendus algab kohe!



Lapsed kaasati etendusse kohe, esimesest hetkest


Monoetendus rääkis loo plastikpudelist „Mulli“, kelle suur unistus oli merele minna. Ta ootas poes triibulise meremehesärgiga meest, kelle ostukorvi hüpata ja koos temaga merereis ette võtta. Saatuse tahtel jõudis ta aga prügikasti, kus tutvus maasikalimonaadi klaasist pudeliga ning teekond viis neid jäätmekäitlustehasesse. Seal sai plastikpudelitest hoopis plastikupuru, millest valmis lõpuks sinise-valgetriibuline meremehesärk ja Mulli unistus merele pääseda täituski. Nüüd algas tema merereis mitte plastikpudelina, vaid meremehesärgina. 

Lihtsad vahendid ja huvitav lugu

Lastele meeldis etendus väga, sest näitleja lõi lihtsate võtetega, omanäolise muusika saatel karismaatilisi tegelasi, joonistas olukordi paberile ning kaasas publikut tegelastega suhtlema. 

Karismaatiline memmeke

Järgmisel päeval meenutasid Rõõmupallide rühma lapsed etendust ja õpetaja joonistas tahvlile etenduse stseenid laste meenutuste järgi.

Rõõmupallid arutavad etenduse ja taaskasutuse üle

Lastel olid hästi meeles poekülastajad, toru mis jäätmekäitlustehases Mulli endasse imes ja laev millega merereis algas. Arutelu käigus avastasid lapsed, et ka nende riided võivad olla taaskasutatud plastikpudelid.

Marcus leidis seose oma särgi ja Mulli vahel.
Monal on samasugune särk


õp.Kadri

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar