teisipäev, 21. september 2021

Maailmakoristuspäev 2021

Täna andsid Rannapõnnide ja Rõõmupallide rühma lapsed oma panuse selleks, et meie ümbrus oleks puhas ja korras. Plaan oli maailma koristamisega alustada enda õue alt ning vaadata üle lasteaia lähim ümbrus – siinne metsaalune ja rannariba. Tähelepanelikud silmad märkasid esimesi kiletükikesi juba raamatukogu taga. Järgmiseks leiuks osutus vana jalatsitald.

Kuidas saapatallad randa tulid?

Ehkki sammud sai seatud ka randa, sai õige pea selgeks, et sellise tuulega seal pikka pidu ei ole. Et siinne liivariba on päris puhas, siis vähene praht leidis kiiresti tee prügikotti ja koristajad said oma tähtsat tööd jätkata metsa all.

Töö ja mäng käsikäes

Kas telliskivi on prügi?

Varjulisemates kohtades oli ka „saak“ suurem. Puude vahel oli kilet, kunagi kellelegi rõõmu pakkunud õhupalli jäänused, roostetanud rauda ja isegi üks kaitsemask.


Elevust pakkus kaotatud aluspüksipaar. Liiva seest tuli välja klaasikilde ja ehitusplatsi lähedal vedelesid suitsu konisid ning plastprügi.

Suitsukonid ja -pakk ehitusplatsilt



Ehituse lähedal jagus prügi kõigile

Ühtlasi sai lasteaia aia tagant ära toodud seal juba pikka aega seisnud katkine jalgratas. Kõige usinama prügileidjana hakkas silma Magnus.

Tagasitee oli mängides lõbus 

Enne prahi prügikasti viimist uurisid lapsed, mida kõike neist leida võis. Õpetaja Kadri rääkis ka jäätmekäitlusest ja sellest, et mitte iga prügi koht ei ole prügikastis vaid näiteks vanarauast saab teha uusi tooteid.

Õp.Kadri:"Olen alati olnud arvamusel, et Neeme on üks väga puhas küla. Tõesti, siin ringiliikudes ei hakka silma vedelevat prügi aga lapsed on väga tähelepanelikud, ning leitud prügi kogus nii väikselt maaalalt on ootamatu! "


Maailakoristuspäevast inspireeritud Rannapõnnide kleepetöö: Prügikott.
(loomulikult leidus seal kõige rohkem aluspükse) 

Õp.Piret

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar