kolmapäev, 10. veebruar 2021

Turvaliselt internetis 2021

Kolmandat aastat järjest oleme koolieelikutega osa võtnud Targalt/turvaliselt internetis päevast. Oleme kaasanud ka valla IT-mees Mihklit, ent sel aastal jäime ühe rühma põhiseks.

Täna õppisime Dora ja Lisandraga, koolieelikutega Rõõmupallide rühmast e- kirja saatma. Lapsed tõdesid, et see on väga raske, sest klaviatuurilt tähti leida ja veel kiiresti, on lausa võimatu. Tüdrukud kirjutasid kirja Sõber Karule. Küsisid tema tervise kohta ning kutsusid teda meile külla.  Saatsime karule ka foto kirja saatjatest. Loodame saada peatse vastuse.




Tahvelarvutites katsetasime erinevaid mänge, et testida, millisele vanusegrupile need on mõeldud ning kas need on ka huvitavad.

Dora- mulle tundub, et selle mänguga saavad  hakkama ka Männikäbide lapsed. See aitab neil värve õppida ja see looma häältega õpetab neid vaikselt olema ja hääli ära tundma.



Lisandra- no arvutamisega mängud on koolieelikutele. Isegi keskmise vanusega lapsed ei saa hakkama.



Leiti ka, et mõni mäng on lausa titekas, mõni aga osutus väga keeruliseks. Need me kohe sulgesime ja otsisime uued. Kolmveerand tundi tegutsemist lõpetas Dora harjutusega, mis aitab silmadel puhata. Sirje oli õpetanud seda hommikuses võimlemistunnis. Lapsed teadsid, et peame meeles pidama olulist tarkust- ekraanis olla ei tohi liiga kaua. Kõik peab olema tasakaalus.



https://www.targaltinternetis.ee/uudised/2021/01/uleskutse-tahistada-turvalise-interneti-paeva-ja-korraldada-lastele-ja-noortele-ponev-uritus/


Sõber karu vastas meie kirjale nii:



Pille

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar