teisipäev, 5. märts 2019

Hõissa, meil on vastlad.

Täna tähistasime vastlapäeva. Ilmataat oli öösel helde olnud ja hommikuks kattis maad paks lumevaip, ning meie mure, et vastlapäeval ei saagi kelgutada kadus hetkega.
Meie trall hakkas pihta kell 9, õpetaja Sirje juhendamisel laulsid lapsed vastlapäeva laulu, rääkisime natuke millised on vastlapäeva kombed ja toidud. 

Siis tegime koos mõned vahvad mängud: Esialgu harjutasime toas suurte linade peal kelgusõitu, ikka üks ees veab ja teine istub lina peal. Et asi naljakam oleks, istus "kelgu" peale ka õpetaja Liina. No mitme lapse jõuga läks ka see "kelk"liikuma. 






Seejärel järgnes kinni seotud silmadega hobusesõit ja lumesõda vatipallidega. 




Kõige lõppu jäi vastlavurri tegemine. Õpetaja Elvi näitas lastele, millised vastlavurrid olid vanasti, ikka seajalakondist ja nöörist tehtud. Meil küll konti võtta polnud aga tänapäeval ajab asja ära ka suur nööp. Nii saigi iga laps soovikorral endale vurri teha. Peale meisterdusi said lapsed vurridega vurritada ja niisama saalis trallitada ning soovikorral patsipunumist õppida.






Vastlamöll jätkus õues, kuna öösel oli paks lumi maha sadanud, siis oli lastel täna võimalus kelkudega mäele minna. 



Samal ajal Tiina ja Elvi sättisid paika mängu "Aaretejaht". Kui kelgutamisest oli küllalt, hakkasime aaret otsima. 




Igas punktis pidid lapsed vastama kas mõnele mõistatusele või ära tegema mõne ülesande, samuti jäi teele üks vahva liikumismäng "Külma Kaarel ja päikese Pille" ning lõpus oli lastele kelgutamise võistlus. 



Viimases punktis, köögi juures, ootas lapsi aare. 

Tänaseks aardeks olid loomulikult vastlakulid. 


Peale soojendavat lõunasööki said kõik lapsed maitsvaid kukleid nautida. 



 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar