teisipäev, 29. jaanuar 2019

Eksootilised lemmikloomad loomaaias.

23. jaanuaril külastasime Rannapõnnide ja Rõõmupallide rühmaga Tallinna loomaaia eksootilisi lemmikloomi. Tegemist on lasteaiarühmadele mõeldud programmiga, selle käigus tutvuvad lapsed eksootiliste lemmikute ja nende pidamistingimustega. Külastus võttis aega u 1,5 tundi. Meie grupp jaotati kaheks, suuremad ja väiksemad lapsed ning jagunesime kahte klassi. 




Mõlemas ruumis olid põnevad loomad, linnud ja putukad. Mõned ehk natuke tutavamad ja mõned võõramad. Oli võimalus ka katsuda mõnda looma ja putukat. 






Ilmselgelt julgesid peaaegu kõik lapsed pai teha kilpkonnale ja koos juhendajaga sai panna käe ka lambi alla, mis soojendab kilpkonna pesa. 





Nägime ka seda, et kilpkonnasl on päris suured küünised. Suvel kui kilpkonnad mõnikord õue viiakse, siis just nende küüniste abil meeldib kilpkonnadele ennast maa sisse kaevata. Neile meeldib liiva sees peidus olla.



Samas ruumis oli ka selline kilpkonn, kes võib inimest hammustada. Nimelt on tegemist lihasööja kilpkonnaga ja oma näppu ei maksa tema nina alla pista.




Suurematele lastele anti võimalus katsuda ka tuhatjalgset aga miskipärast ei julgenud seda loomakest keegi katsuda. Programmi juhendaja väitis, et tuhatjalgne hoiab oma jalakestega tugevalt kinni ja kui ta liigub siis tekitab käele kõdi tunde. Ohu korral pidi tuhatjalgne paha haisu laskma aga seekord, meie õnneks, ta ennast ohustatuna ei tundnud.




Raagritsika terrariumi juures peab hoolikalt jälgima, et kus kohas see ritsikas siis ikkagi on. Oskab ennast see putukas osavasti puulehtede ja oksakeste vahele ennast ära peita. Meil õnnestus näha kahte raagritsikat aga nende pojake oli nii peidus, et meie silm teda ei tabanud. 


Sisiprussaka juures proovis juhendaja prussaka sisinat välja meelitada aga ju oli meie juhendaja sellele prussakale nii omaks saanud ja mingit sisinat me ei kuulnud. Nimelt pidi see prussakas siis sisisema kui ta tunneb ohtu ja sellega sisinaga püüab ta ründajat eemale ajada.




Ühel grupil oli võimalus süüa anda Aafrika hiidteole. Kui teine grupp selle teoni jõudis, siis oli näha, et teole maitseb väga kurk. Nimelit oli tigu juba päris kena augu kurgiviilu sisse söönud.









Kui mõlemad grupid oli jõudnud klassiruumides lemmikloomad üle vaadata, oli aeg ülekorrata, et millised loomad on tavalised koduloomad ja millised eksootilised loomad. Pisemad lapsed olid selleks ajaks juba üpris väsinud ja julgemad viskasid põrandale pikali ning kuulasid tähelepanelikult sealt.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar