kolmapäev, 19. juuni 2024

Kirikute öö 07.06

 07.06 toimus üle-eestiline kirikute öö (kirikuteöö.ee )  , millest võtsid osa ka Neeme lasteaia lapsed.

Pärast kontserti tutvustas Jõelähtme kirikuõpetaja Margus Kirja lastele ka kirikuaias valminud huvitavat labürinti. Sinna olid istutatud valitud taimed, mis püsivad kasvult madalad nagu näiteks lavendel, petuunia, et labürindi rajad ei ummistuks ning oleksid kasutuseks vabad. Samuti külastasime ka kiriku kellatorni, kust avanes imeline vaade Jõelähtme valla ilusatele küladele.
Osalesime kirikute öö kontserdil esmakordselt. Oli igati hariv ning tore õhtu.
Sirje Põllu

Ise kasvatatud mekib hästi

 Männikäbide rühmas ettekasvatatud oad jõudsid juba enne õue istutamist valmis küpseda. Ega siis muud üle jäänud, kui koristada saak, tuua teisest rühmast pliit ning laenata köögist pott ja panna oad patta.

Pärast keetmist küpsetasime kergelt võis läbi. Lapsed said ise maitsestada soolaga.
Enamikule maitses ning mõnele jäi ubadest veel puudugi.
Annika

Kokkuvõte selle aasta Räpina Aianduskooli projektist.

 Meile on südamelähedaseks traditsiooniks saanud osaleda Räpina Aianduskooli projektides. Eelnevatel aastatel on kool meile saatnud ettekasvatatud taimed, mille kasvamisprotsessi me jälgime ja saadud tulemused ja konkursitööd koolile esitame. Sel korral oli projekt vähe teistsugune: kuna Aianduskoolil täitus 100 tegevusaastat, pidid osalejad valmistama kingi koolile. Rohkem infot  https://www.aianduskool.ee/100kinki-tulemused/

Meie poolt valmis kingiks projekt "Aknalaualt aiamaale", mille raames istutsasime oma aknalaua ripp-peenrasse nii järelejäänud varsselleri, sidrunmelissi jms juuri, külvasime erinevaid seemneid ja idusid. Peenardeks taaskasutasime 5 liitriseid kanistreid ning muid topse. 
Hiljem valmis talgupäeval tänu lapsevanematele ka euroalustest peenar, mille külge saab riputada taimekaste ning alla külvata ja istutada rühmas ettekasvatatud taimi.

Meie konkursile saadetud töö
Annika




Teater Nipitiri külas ning "Tööle kaasa päev" 03.06

 Meil käis külas Nipitiri Nukuteater etendusega "Põrsaproua pannkoogipidu". Etendus oli niivõrd kaasahaarav ja huvitav, et isegi meie maja kõige pisemad vaatasid ning elasid kaasa suure huviga. Ja nagu ikka, siis ka seekord oli etenduses ka oma õpetlik pool. Kui teed kellelegi liiga ja seda pärast kahetsed, siis tuleb andeks paluda ja ära leppida. Suur- suur aitäh ja kindlasti ootame tagasi!

Lisaks teatrile oli õpetaja Miina tütrel kooli raames "Tööle kaasa päev".  Nagu ikka kogunetakse kohe rühma sattunud endast väheke suurema ja vanema ümber ning näidatakse ette kõik oma teadmised ning kaasatakse ka igasse tegevusse ülisuure rõõmu ja entusiasmiga.                                          


Miina

laupäev, 15. juuni 2024

Koolieelikute lõpupidu 31.05

Koolieelikute lõpupidu toimus traditsiooniliselt maikuu viimase tööpäeva lõunaune ajal.

Pidu oli südamlik. Kooliteele saatsime 8 Rõõmupallide särasilmset ja tublit last: Mila, Emilia, Joosep, Roy, Aksel, Ervin, Lennart, August.

Sõna võttis direktor, abivallavanem, lapsevanemad tänasid personali. 

abivallavanem Priit Põldmaa
direktor Pille

Lapsed esinesid üheskoos. Selle aasta lasteaia lõpetajad on musikaalsed ja loovad. Loeti üheskoos mitmeid luuletusi ja laule. Sooloauluga esines Mila ja klaveripalaga Joosep.

Lapsed kirjutasid oma nime lõpetajate raamatusse, said kätte oma tööd, tunnistuse, kingitused.

Ühise lõbusa tantsuga suunduti käsikäes paviljoni, kus ootas meid kohvilaud värskete puuviljadega ja lõpetajate tordiga. 

Paviljoni sein oli kaunistatud laste fotodega "See tore laps olen mina..."

Jätkus sõbralik koosviibimine, ühiselt maiustati ja meenutati möödunud rõõmsaid lasteaia päevi!

Lasteaiale kingitakse lõpetajate lennu poolt traditsiooniliselt istik. Sel aastal saime kingiks vaarika istikud. Lastega koos tegime aiamaale vaarika peenra ja istutasime. Igapäevaselt hoolitseme taimede eest väga usinalt. Kastekannud on kõik töös, lootuses, et viljad valmiks suured, roosad ja magusad!

Peale piduliku tseremooniat suundusid lapsed oma kodudesse, et juba mõne tunni pärast koguneda taas tagasi lasteaeda, et veeta üheskoos tore ja sisukas „öö lasteaed“. Lapsed veetsid selle öö lasteaias. Ühe koolieeliku isa tegi põneva ja sisuka aardejahi ning õhtu lõpetasime ühise salativalmistamise, grillimise ja diskoga.

Pidulik ja sisutihe päev õnnestus koostöös tragide ja ettevõtlike lapsevanematega. Suur siiras tänu!

Head kooliteed armsad Rõõmupallid!

Marju

neljapäev, 13. juuni 2024

Koolieelikute õppekäik botaanikaaeda 29.05

 29. mail, kohe pärast lõunasööki startisime selle ja järgmise aasta koolieelikutega botaanikaaeda. Meid sõitutas fie Arvi Reinumägi, kes on hea koostööpartner Tiia Välgule loodusväljasõitudel. Lastega käisid kaasas õpetaja Marju, direktor Pille ja huviteadusringi juhendaja Tiia.

Esmalt peatusime rippsilla juures. Käisime korra üle jõe ja supsti tagasi. 


Meil on pikad ninad ja me ei karda neid kasutada :) vahtraninad
Suur uudishimu ajas meid ka Suka silla juurde, sest teada oli, et seal näeb üliägedaid kivistisi.

Mila leidis teo kivistise.
Botaanikaaias jagasime igale lapsele bingolehe, mille koostas Pille botaanikaaia kodulehel leitava maikuus õitsevate taimede kohta. 
Kaardilt vaatasime üle kus me asume ja kuhu me suunduda tahame.
Üheskoos hakkasime palmimaja poole liikuma, jälgides bingolehte ja ümbruse kasvavaid taimi. Esimese täpikese, ehk leitud taimena saime kirja imekauni magnoolia.
Botaanikaaias saime kasutada looduse õpperaja audiogiidi. 
Botaanikaaia audiogiid pakub teenust, mis võimaldab külastajal omas tempos taimede vahel jalutades huvitavaid fakte ja teadmisi omandada. Audiogiidis saab kuulata teavet 50 taime kohta. Need taimed on märgistatud audiogiidi märgiga. Lapsed õppisid audiogiidi kasutamise kiiresti ära.
Värvilised tulbipeenrad kutsusid läehamlt ilu vaatlema ja paberile jäädvustama.
Kõik olid õhinaga tööhoos. Ilmselt oleks me võinud botaanikaaias veel tunde veeta, aga kell kiirustas meid tagant.
Kellel jäi joonistus poolikuks, see sai seda lasteaias täiendada. Ütlemata vahva väljasõit oli, täis õppimist läbi mängu ja avastusõppe.

Pille