teisipäev, 23. aprill 2024

Eesti õuesõppepäev

 12.aprillil tähistasime Eesti õuesõppepäeva. Õuesõpet viime läbi ka teistel päevadel, kuid nüüd viibisid kõik rühmad õues pikemalt. Rõõmupallide rühma lapsed moodustasid tiimid ja kujundasid loodusest leitud materjalidest kunstitööd. Iga tiim jutustas oma pildi põhjal. Näiteks pisike punane plastikust tükk võis tähendada päikeseloojangut ja käbidest said oravad ning okstest hundid. Töö käigus õpiti tundma ka erinevaid puuliike ja taimi. 

Mõned poisid ehitasid õues klotsidest erinevaid esemeid (maja, käru, voodi, koobas jne.) ning tegid loovaid rollimänge.
Rannapõnnide rühma lapsed tegid õppekäigu randa, eesmärgiga märgata kevade tunnuseid. Nemad avastasid, et lehti puudel veel ei ole, aga lilled õitsevad: lasteaia ees võib näha märtsikellukesi ja krookuseid. Samuti kuulati kevadist linnulaulu ja rannas nägid lapsed kahte ämblikku. Metsast leitud käbid sobisid hulkade moodustamiseks, elementide loendamiseks ja hulkade võrdlemiseks.Ühtlasi harjutati rivis käimist.

Männikäbide rühma lapsed alustasid õuesõpet "fotojahiga" - tahvlipildi järgi leiti üles koht, kus mängida "Putukapeitust". Samuti tahvlipiltide järgi otsisid lapsed putukaid (pilte), kes õuealal peidus. Ja oh seda rõõmu, kui mõni lepatriinu, mesilane, sipelgas üles leiti. Lõpuks said lapsed luupide abiga otsida ja vaadelda päris putukaid. Leida õnnestus vaid pisikesi sipelgaid. 


Tiina

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar