esmaspäev, 3. jaanuar 2022

Imeline jõulupidu Neeme Mudilas

“Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab…”.Selle aasta Neeme Mudila jõulupidu oli väga eriline. Olukorrale omaselt tubast ühisüritust koos vanematega teha ei saanud aga vanemad väga soovisid oma lastega koos lasteaia jõulupidu tähistada. Nii otsustaski hoolekogu viia kogu tegevuse õue. Lapsevanemad olid valmis panustama, et saaksime vahvalt kõik koos õues jõulurõõmust osa. 

Vanemad aitasid kaasa jõulumaa sünnile

Panustada tuli aega, materjale ja töökaid käsi

Lauluõpetaja Sirje oli lastega õppinud erinevaid inglilaule ning tuli välja ideega muuta jõulupidu müstilisemaks säravate inglitiibadega, mis lastale selga kinnitatakse. Vanematel tuli olla loovad ja kaunistada inglitiivad tuledega. 

Jõuluinglid jõulupeol

Peokorraldus oligi seekord suuresti vanemate õlul ja ette valmistada. Nende poolt olid kodudest toodud jõuluvalgustid, lastega koos meisterdatud jõuluehted ja lauad kaetud enda küpsetatud kookide-pirukatega. Vanemate ja õpetajate abiga tekkis meie õue varikatuse alla tõeline jõulumaa, kust ei puudunud isegi jõulutuledega kaunistatud kamin. 



Neeme Mudila jõulumaa

Selle aasta jõulupuud kaunistasid kodus valmistatud ehted, mille iga pere võis ise puule riputada. Ja loomulikult oli seal jõuluvana ootamas mõnus tool. Lapsevanemad olid õue katnud rikkaliku jõululaua ning kuuma teed juues, maiustades ja külma trotsides sai toredasti mõtteid vahetatud ning peomeeleolu naudida. 

Kauneim jõulupuu kogu maal

Iga ehe on omanäoline...

...ja tehtud hoole ja armastusega

Peolauale oli toodud head ja paremat,
mida jätkus lastele veel pühade eelseteks päevadeks 

Pidu võiski alata: õuealal jooksis ringi kümneid, tuledega valgustatud inglitiibadega lapsi pakkudes jõulurõõmu ja silmailu kohale saabunud vanematele. Lõpuks tuligi kauaoodatud külaline! Seekord saabus jõuluvana jalgsi, naaberkülast. Ta tundis hästi kõiki lapsi ja ega vanemadki võõrad olnud. Nüüd näitasid lapsed oma lauluoskust nii vanematele, kui ka jõuluvanale. Lastel oli palju küsimusi talle ja nii mõnigi saladus või saavutus rääkida. Väiksemad lapsed algul veidi isegi pelgasid koheva habemega jõulumeest aga ema-isa süles muutusid nemadki julgemaks.

"Inglikoor" esinemas jõuluvanale

Vaprad "Männikäbid"

 Kui lapsed olid välilaval oma laulud esitanud, suunduti jõuluvana eestvedamisel, muusika saatel tantsides, kaunilt ehitud jõulukuuse ja kamina juurde. Seal sai iga laps esitada jõuluvanale oma salmi või laulukese ja sellega lunastada oma kingipaki. 

Kingipaki sai salmi eest


Järjekord jõuluvanani oli pikk

Ei jäetud õpetajaidki tühjade kätega ning igasse rühma jõudis terve kotitäis uusi mänguasju. 

Õpetaja Kätlin oli jõuluvana tubli abiline
ja muidu ka tore õpetaja ja kolleeg

Oleme väga tänulikud lapsevanematele selle imelise koostöö ja kauni peo eest! 

On rõõmustav tõdeda, et Neeme Mudila vanemad toimivad ühtse kogukonnana- panustades ja jagades oma aega ja ideid.




Õp. Kätlin

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar