esmaspäev, 10. detsember 2018

Jõuluväljasõit Estonia kammersaali

10. detsembriks oli planeeritud Rannapõnnide ja Rõõmupallide ühine jõuluväljasõit. Koos sai külastatud Estonia teatri kammersaalis toimuvat etendust "Punamütsike ja seitsepöialpoissi". 

Teatrisse jõudes pidime natuke ootama, sest eelmine etendus ei olnud veel lõppenud. Kuna ootajaid oli ka teisest lasteaiast ja isekohti ei jätkunud kõigile tuli lihtsalt oodata kas seistes või siis põrandal kükitades või istudes.
 

Tegemist oli hariduslikuprojektiga, mille käigus said lapsed algusest lõpuni etenduse loomises kaasa lüüa. Projekti eesmärk on läbi lõbusa mängu harida ja kasvatada muusikateatrile uut publikut. Etenduses kõlas tuntud muusikat ooperitest ja ballettidest.
Lastele tutvustati ka erinevaid muusikainstrumente: viiul, mandoliin ja tsello. 


Ohh seda kätemerd kui näitlejad valisid laste hulgast lavale väikseid pöialpoisse, valituks said natuke suuremad lapsed ja seekord meie mudilased lavale ei pääsenud aga huvitav oli jälgida ikkagi. 
Sellegi poolest oli kõigil lastel võimalus etenduses kaasa rääkida ja laulda. Tegemist oli igat vahva etendusega, millesse oli põimitud mitu tuntud muinaslugu ja muinaslugude tegelasi.




Etenduse lõpus oli meil võimalus teha näitlejatega ühispilt.
 

Peale teatri külastust sõitsime Jõelähtme rahvamajja. Seal tegime piskese söögipausi, sõime maitsvaid juustupirukaid, mandariine ja jõime sooja jõulujooki. 
Ohh seda üllatust kui avastasime, et päkapikud olid kuuse alla jätnud kingikott, mille sees oli igale ühele šokolaad. Ega siis šokolaadi nii lihtsalt kätte ka ei saanud, igal lapsel oli võimalus esitada luuletus või laul. Võib öelda, et peaaegu iga laps sai esitusega hakkama, kas siis täitsa iseseisvalt või väikse abiga.






 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar