reede, 12. oktoober 2018

Meri ja rannik


Männikäbide tegemised teemal „Meri ja rannik“.
Alustasime projektiga (4.10) küsimusega, et kellele meeldib mängida palli?
Tuli välja, et lapsed olid kuulnud delfiinidest ja nende mänguhimust. Vaatasime pilte ja videot, kuidas delfiinid mängivad inimestega palli. Kuna delfiin sai meile armsaks, hakkasime kõigepealt just temast rääkima. Tutvusime delfiinide elukeskkonnaga ja samuti mõne teise kalaga, kes Atlandi ookeanis elavad. Värvisime koralle, meritähti ja kleepisime need koos delfiinidega suurele paberile. Kujundasime seejärel soola-liimi-värvi seguga laineid ja vaatasime, et kõigil kaladel oleks ka üks sõber, kellega mängida. 
Enne, kui jõuame enda kodukandi kalu uurima hakata, käime ära kaugel lõunamaal J.
Küll aga käime iga nädal (võimalusel igal neljapäeval) enda rannas jalutamas ja sealseid taimi ning linde vaatlemas. Täna (11.10) õnnestus meil kohata parti, kajakaid, kahte luike ning lõunamaale rändavat haneparve. Loviisa leidis teelt toreda puutüki, mis meenutab suurt putukat.  Plaan on iga kord midagi vahvat rannast kaasa võtta ja sellest hiljem meisterdada. Rannas mängisime ka liivaga ja tegime liivavormidega kalu.
Võrdlesime samuti ilma. Kui eelmisel neljapäeval (4.10) oli rannas väga tuuline ja olid suured lained, siis täna (11.10) oli meri rahulik ja tuulevaikne. Lapsed panid seda kohe tähele ja neil oli hea võrdlusmoment. 










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar