kolmapäev, 7. august 2024

Meie lemmikud suvekodudes- raagritsikad 4, hiidteod 2

 Juulikuiseks kollektiivpuhkuseks oli vaja välja mõelda, kuidas toimetada meie väikeste sõpradega. Annika pakkus suvekodu oma rühma hiidtigudele ja osadele Rõõmupallide raagritsikatele, Pille ülejäänud raagritsikatele.

Kuidas on meie hoolealustel läinud? Kindlasti tahavad lapsed nii ritsikate kui tigude tegemistele pilgu peale heita.

Raagritsikad on muudkui söönud ja silmnähtavalt kasvanud. Kasvasid nii jõudsalt, et edasiseks sirgumiseks oli vaja kestumist. 

Kestumine on paljude lülijalgsete, kahepaiksete ja roomajate regulaarne kehakatte mahaheitmine selleks, et loom saaks kasvada.


Vaata raagritsika kestumist SIIT! 

Pärast kestumist mõned mõõtmised. Kui juuli alguses oli tillukeste ritsikate keha pikkuseks u 1-1,5cm, siis augusti alguseks pikkust on lisandunud oma 3 cm.
Septembriks jõuavad ritsikad taas lasteaeda tagasi.
Pille

Triibik ja Häbelik on toredasti oma suve veetnud Männikäbide õpetaja abi kodus tema pere seltsis. Nad on kõvasti kosunud umbes kolme- või neljakordselt. Samavõrra on kasvanud ka nende isu. Suureks lemmikuks lisaks kurgile on kujunenud ka inimeste poolt palavalt armastatud suvine vili arbuus. Veel on üheks eelistatumaks saanud ristikulehed. Ka tigude energia on suurenenud: kui enne oldi mitu päeva jutti mulla sees, siis praegu on neid näha igapäevaselt ringi uudistamas.


Annika