teisipäev, 20. aprill 2021

14.aprillil oli rahvusvaheline õuesõppe päev

Õuesõpe täiendab traditsioonilisi õpetamisviise, kus õppimine toimub avatud õppekeskkonnas. Õues õppimine on olulisel kohal lapse silmaringi, väärtuste ja tervisliku eluviisi kujunemisel. Õues viibimine parandab laste tervist ja vähendab stressi. Neeme Mudila väärtustab tervislikke eluviise, viibimist värskes õhus, looduse tundmaõppimist ning keskkonnahoidlikku mõtteviisi. Lasteaia asukoht toetab õues viibimist ja tegutsemist.(Lasteaed Neeme Mudila õppekava)


Õuesõpe on alanud

Õuesõppe päeva puhul viis Rõõmupallide rühm oma matemaatika tunni läbi looduses. Lapsed said endale munakarbid mille kaane sees olid ära toodud arvud- kui palju erinevaid loodusliku materjali hulkasid tuleb korjata vastavasse pesasse. 



Lapsed olid ülesandest põnevil, sest huvitavat materjali, millest hulkasid moodustada, jätkub Neeme rannal ja lähedal metsas küllaga. Suuremad lapsed võrdlesid vahepeal oma töid ja veidi spikerdasid ka, vaadates mida teine laps on korjanud.

Esimene leid oli klaasikild :(

Oli ikka tegemist, et kõrred oma pesas püsiks

Õpetaja aitas väiksemaid lapsi, sest ausalt öeldes, ega labakindad pisikeste okaste lugemisel just abiks ei olnud. Aga ilm oli tuuline ja külm ning kindaid veel ära võtta ei saanud. Lastele meeldis see tund väga ja igaüks soovis oma kogutud teokarbid, kivikesed ja kõrred koju viia.

Rõõmupallid said põsed punaseks ja mata selgeks 

Lubasime, et teeme seda uuesti ja loodame siis juba soojemat ilma.


Kadri


Rannapõnnide rühm käis õuesõppepäeva raames metsas loodusel külas.

Eesmärk: õppepäeval oli putukate ärkamine talveunest. 
Vaatluse objekt: sipelgad.

 Kohe oma teekonna alguses märkasime ühe pehkinud puu sees sipelgaid toimetamas. See ei olnud tavaline sipelgapesa, mida oleme harjunud metsa all nägema. Pehkinud puudesse teevad pesa just kõige suuremad sipelgad, keda nimetatakse hobusipelgateks.

Rannapõnnid sipelgaid uurimas


Pesakuhilates elavad kuklased. Vaadeldi hoolega sipelgate askeldamist pesa peal.
Järeldus: Kevade soojus ei ole enam kaugel.
 Metsas kuulasime, kas suudame ära tunda mõne linnu laulu.. Linnulaulu oli vähe, aga kaks varest suhtlesid omavahel väga häälekalt. 
Veel leidsime ühe kahjustatud puu, mille kallal olid vist metskitsed rammu katsunud. 


Kes seda teha võis?

Edasi jalutades kohtasime veel ühte unist kollast liblikat. Tagasiteel saime imetleda merel üksikuid luiki.

Kaunis luik rannas

Lõpuks oli võimalus lastel ka lustida ja võrkudel ronida.


Lapsed on igiliikurid

Puule ka kalli!


Lia


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar