neljapäev, 18. juuni 2020

Fotojaht

Aprillikuus oli koroonaviirusest tingitud eriolukord ja lasteaia tavapärane töö muutunud  - vaja oli nii endale kui lastele tegevust leida. Võtsin plaani korraldada kuu jooksul fotojaht peredele ja ka kolleegidele. Teemaks "Kivid". Saatsin igal teisipäeval foto ühest lasteaia läheduses asuvast kivist koos väikese vihjega asukoha kohta (mõni vihje oli pildil olemas) ja soovitustega (leitav eliis.ee keskkonnas). Ülesanne oli leida pildil olev kivi, teha seal lapsest pilt  ja saata see nädala jooksul mulle. Eesmärkideks: peredel on võimalus koos liikudes aega veeta (võimalusel kasutades jalgrattaid), lapsed õpivad paremini tundma kodukoha ümbritsevat keskkonda, esemeid vaatlema ja võrdlema ning saavad teadmisi digivahendite kasutamisest (pildistamine, laadimine arvutisse, kirja saatmine). 
Osalenud peresid oli kokku 6, lapsi eraldi 8. Kõige aktiivsem osaleja oli Aleksander, kes jõudis ära käia iga kivi juures, rattaga ja korralikult kiivrit kasutades. 




Kolleegide hulgast sain pilte neljalt osalejalt, aktiivseim 4 pildiga oli Pille. Kaugemal elavate perede jaoks oli soovitus teha pilt mõnest oma kodulähedasest kivist. Ainuke selline foto saabus Pillelt - Kostivere kuulsast "Seenekivist". 


Aitäh kõikidele osalejatele - lastele, vanematele ja töökaaslastele! Minu enda jaoks oli huvitav fotojahti läbi viia (ülesannete vormistamise käigus õppisin ka ise juurde mõningaid digioskusi). Väga südantsoojendav oli saada pilte osalejatega, sest kokku saada me ju tohtinud, saime vaid virtuaalselt lehvitada😊
Tiina Klamas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar